Cum este un lider adevarat?

Ti-ar surade ideea de a fi liderul unui grup? Erai mandra sa fii sefa clasei? Ai devenit diriginta unei farmacii? Iti place sa fii sefa de personal? Ocupi functia de director al unei interprinderi sau predai zilnic in fata a sute de elevi?

Fiecare dintre noi s-a nascut cu anumite calitati pe care,in timp, si le-a perfectionat. Multe dintre ele pot fi comune unei mase mari de persoane,insa doar cateva sunt cele care ne diferentiaza, constituind punctul forte al fiecarui caracter.

Atributul de a fi lider este unul dintre acesti marcatori ai personalitatii noastre. Voi da imediat cateva exemple de lideri si TU hotarasti care este demn de lauda.

Imi amintesc si acum, cu exactitatea detaliilor, viata lui Napoleon Bonaparte, prezentata intr-una din lectiile de istorie. Lucrul cel mai pertinent, care mi-a atras atentia in mod deosebit, a fost prezenta sa impunatoare pe campul de lupta. Napoleon iesea in evidenta prin curajul sau si taria de caracter, el fiind "superlativul" dintre patru sute de mii de razboinici. Asta este ceea ce eu numesc lider!

Liderul adevarat trebuie sa fie un bun povatuitor, dar si un bun ascultator. Cei care nu stiu sa fie supusi, nu vor sti nici sa conduca. Dar cred ca cel mai important este sa fii un bun orator si sa spui celor care te asculta lucruri in care ei pot crede, asa cum Hristos ne-a spus parabole pe care si astazi le recitim si le luam drept exemplu de viata.

Un lucru vital este fizicul. Liderul trebuie sa aiba o prezenta impunatoare si un sarm care sa-l puna in lumina. Acestea au fost de fapt si atuurile pe care John F Kennedy le-a folosit pentru a ajunge la putere.C ei care doar au auzit la radio discursurile electorale sustinute de Kenedy si de rivalul sau politic Richard Nixon erau siguri ca Nixon a castigat. Insa realitatea a fost alta...

Intotdeauna imi vine sa rad atunci cand in filmele science fiction extraterestrii vin pe pamant si spun: "Duceti-ma la liderul vostru". Ti-i poti imagina pe conducatorii nostri politici comunicand cu un extraterestru? Cand ei nici macar cu noi nu sunt in stare sa comunice!

Facand referire din nou la fapte din istorie,ii amintesc pe Stalin si Hitler. Ei au fost lideri alesi de popor, insa ulterior au devenit criminali in masa... Cat de usor poate fi influentat omul atunci cand i se gadila interesul...! Doar dupa ce vom invata cu adevarat diferenta intre semnificatiile cuvintelor BINE si RAU vom incepe sa traim cu adevarat si vom fi capabili sa ne alegem liderii.

Publica un articol pe Ele.ro!
 
 

Cum este un lider adevarat?

Liderul adevarat trebuie sa fie un bun povatuitor, dar si un bun ascultator.

 

Depinde de educatie,cultura,verticalitate

Notiunea aceasta la noi este denaturat inteleasa,caci suntem adesea lpsiti de verticalitatea de a ne sustine opiniile si cautam pe cineva sa o faca in numele nostru ,ascunzandu-ne in mijlocul multimii,numindu-l lider.Iar acesta,aflat in fruntea multimii,daca nu e o persoana echilibrata,ajunge un paranoic.Istoria trecuta si cea recenta e plina de astfel de exemple...

 

ellegance

sunt total de acord cu tine ellegance, ne ascundem si ne e frica sa ne mentinem opiniile, iar cei pe care ii alegem sa o faca in locul nostru de multe ori si-o iau in cap, dau de gustul puterii si uita care e scopul lor