iti recomanda x
Misty, amanta lui Keo, dezvaluiri socante: "L-am cunoscut pe Keo acum sapte ani! Andreea stia de noi" Misty, amanta lui Keo, dezvaluiri socante: "L-am cunoscut pe Keo acum sapte ani! Andreea stia de noi"
Printul Harry va primi mostenirea lasata de mama sa. Iata ce suma imensa i-a lasat Printesa Diana! Printul Harry va primi mostenirea lasata de mama sa. Iata ce suma imensa i-a lasat Printesa Diana!
Simona Gherghe traieste pe picior mare. Vedeta si-a cumparat vila in Corbeanca. Uite cum arata! Simona Gherghe traieste pe picior mare. Vedeta si-a cumparat vila in Corbeanca. Uite cum arata!

Camelia - legenda si simbol

Camelia - legenda si simbol
Legenda Cameliei
Legenda spune ca traia o data o fiica de imparat deosebit de frumoasa, dar deosebit de singura, pe nume Camelia. Pentru a-si umple timpul, aceasta isi petrecea majoritatea timpului vorbind cu florile si invatase limbajul acestora.

In imparatia peste care domnea tatal fetei traia un balaur care obisnuia sa manance toate fetele in varsta de 14 ani. Cu cat se apropia mai mult fata de varsta de 14 ani, cu atat era mai bine pazita si cu atat erau parintii ei mai ingrijorati. Cu toate ca o pazeau cei mai iscusiti ostasi, la ora 12 noaptea cand fata implinea 14 ani, balaurul reuseste sa intre in castel, in turnul unde fusese inchisa fata si sa o rapeasca, urmand sa o duca departe si sa o manance. In drum spre locul unde locuia balaurul, Camelia implora florile de pe pajistile inflorite peste care trece sa o transforme intr-o floare si sa o salveze.

Florile ii asculta voia si o transforma intr-o floare roz deosebit de fina, pe care balaurul o scapa din gheare si care cum atinge solul prinde radacini si da nastere la noi flori de cele mai variate culori si forme. Aceasta floare urma sa se numeasca Camelia.

Limbajul Cameliei
Camelia este o floare care simbolizeaza norocul, prezenta de spirit. Barbatul care daruieste unei femei o Camelie o considera pe aceasta unica, deosebita, norocoasa. Femeia careia ii plac Cameliile este in general solitare, o femeie puternica, independenta, careia ii place sa se descurce singura.

Numele Camelia
Numele de Camelia vine din latina insemnand enorias. Prin prisma etimologiei si a legendei florii, o persoana cu numele de Camelia este independenta, puternica, norocoasa si de obicei reuseste in tot ceea ce isi propune. Numele de Camelia sugereaza ambitie si perseverenta.
Articol citit de 52951 ori

 

Camelia - legenda si simbol

Camelia este o floare fina, deosebita, care iese intotdeauna in evidenta. Aceleasi caracteristici le va avea si o persoana cu numele Camelia.

 

Interesant

Nu am stiut pana acum despre aceasta legenda!Este foarte interesanta si frumoasa!

 

Cute

Intr-adevar haioase legendele astea. Si pe mine m-au distrat teribil :p

 

doar legenda?

Am o fetita cu numele Camelia si sper sa fie intr-adevar, ambitioasa si puternica.

 

eu cameliaa

cat adevar =))))))