HOT TOPICS

Sporul Casei sau Impatiens

Sporul Casei este una dintre cele mai usor de ingrijit plante de apartament. Sporul casei este una dintre cele mai comune plante in casele romanilor, nu atat pentru denumirea sa si superstitia conform careia aduce noroc, cat pentru lipsa de pretentii a acestei plante. Denumirea latina a plantei este Impatiens si reuneste un numar de sute de specii diferite - diferite culori, marimi si structuri. Numele de "Impatiens" sugereaza probabil nerabdarea de a creste si a inflori a plantei.

Plantarea Sporului Casei
Plantarea Sporului Casei trebuie sa aiba loc la inceputul primaverii. Se foloseste o tava plina cu pamant pentru seminte de Sporul Casei si se acopera semintele cu un strat subtire de pamant. Se tine apoi tava cu pamantul si semintele intr-un loc cald si intunecat. Cand apar primele vlastare se va duce tava la lumina, dar se va feri de lumina directa a soarelui. Cand noile plante cresc suficient sunt transplantate in ghivece. Trebuie avut in vedere sa se foloseasca ghivece mari, intrucat planta se poate dezvolta foarte repede.

Ingrijirea Sporului Casei
Sporul Casei nu necesita o ingrjire foarte atenta, dupa cum am spus deja mai sus. Cu toate acestea, este necesar a se lua in calcul cativa factori pentru o ingrijire corespunzatoare a plantei.

Pamantul in care trebuie pastrat Sporul Casei este bine sa fie amestescat cu turba si sa fie bine fertilizat. Nu le merge bine daca este folosit nisip impreuna cu pamant la cultivarea lor. Sporul Casei prefera lumina indirecta - este bine sa fie pastrate intr-un loc aerisit (desi rezista bine si la temperaturi ridicate, cel mai bine se simt pana in 20 o C) si nu departe de lumina soarelui.

Sporul Casei sau Impatiens

Nu trebuie udate din belsug in nici un caz. Ideea este ca pamantul lor sa fie in permanenta mentinut umed. Atata timp cat pamantul lor este umed mereu, este suficient. In timpul verii este bine sa adaugati ingrasaminte lichide in apa cu care udati planta, intrucat vara nu este chiar o perioada propice pentru ea.

Inmultirea pentru Sporul Casei
Este bine ca inmultirea sa aiba loc in timpul verii in perioada iunie-septembrie. Se taie butasi lungi de 10 cm din ramurile laterale si se aseaza fiecare butas intr-un paharel cu apa. In maxim o saptamana se vor forma radacinile butasului. Se planteaza apoi butasii cu radacini in ghivece care contin amestec de pamant fertil si nisip. Se mentine pamantul ud si se tin la umbra si racoare. Se taie varfurile periodic o data ce incep sa creasca.
Sursa: Ele.ro
Articol citit de 65930 ori

 

Sporul Casei sau Impatiens

Sporul Casei este una dintre cele mai usor de ingrijit plante de apartament.

 

....,

va multumesc pt. informatii si as dorii mai multe detalii despre portolacca. nustiu daca e scris corect!
o seara frumoasa!

 

....,

va multumesc pt. informatii si as dorii mai multe detalii despre portolacca. nustiu daca e scris corect!
o seara frumoasa!

 

ajutati-ma

de ieri si pana azi s-au palit frunzele la sporul casei.l-am studiat cu atentie dar nu are decat pe un singur lastar paianjeni,l-am stropit cu solutie acaricida,dar vad ca nu isi revine.poate avea altceva?
multumesc anticipat celor care imi vor raspunde

 

pentru daiana 22

Exact aceeasi boala au avut-o si florile mele(impatiens).
Eu le-am stropit cu MOSPILAN 20 SP.Ale mele flori si-au revenit doar dupa ce le-am stropit de 4 ori.
Aveti mare grija ca floarea poate muri foarte repede ,daca nu este tratata la timp.
Sa va fie cu folos.

 

flori

as dori sa stiu de unde as putea sa gasesc plante de impatiens valleriana de cumparat.pentru ca acum doi ani am gasit la kaufland si de atunci nu mai gasesc decit seminte,stau la casa si le-am pus prin vie le-a mers foarte bine afara,dar decind nu mai gasesc plante de cumparat cu seminte merge mai greu trebuie puse la incoltit etc