Skip to article

3 retete de dulciuri pentru masa de Paste usor de preparat

3 retete de dulciuri pentru masa de Paste usor de preparat
Cu o zi sau doua inainte de marea sarbatoare a Pastelui, fiecare gospodina se straduieste sa prepare cat mai multe bunatati. Tot ea trebuie sa faca insa si cumparaturile si eventual si curatenia generala. De aceea, au ajuns sa fie preferate retetele rapide, cele care nu presupun eforturi excesive, dar care au avantajul unor preparate de casa, sigure si delicioase.

Iti propunem cateva retete de prajituri foarte usor de preparat, pe care poti sa le iei in calcul pentru masa de Paste:

Negresa cu dulceata de cirese



Ingrediente:

- 200 g faina
- 1/2 pachet de unt
- 3 oua
- 4 linguri cu cacao
- 5 linguri cu dulceata de cirese
- 6 linguri cu zahar
- 200 ml lapte
- esenta de rom
- 1 praf de copt

Cum se prepara:

Intr-un ibric, fierbi laptele cu zaharul si cu margarina si amesteci usor. Iei de pe foc si lasi sa se raceasca. Bati bine ouale intr-un bol, apoi le amesteci cu faina si cu cacaua, iar peste compozitia obtinuta pui si laptele si praful de copt, pana cand obtii o compozitie omogena. Adaugi esenta de rom si dulceata si mai amesteci putin.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Toarna aluatul intr-o tava pe care ai tapetat-o cu foaie de copt si lasa la cuptor aproximativ 30 de minute.

Cozonac floare cu crema caramel



Ingrediente:

Pentru aluat:
- 2 oua
- 7 g drojdie uscata
- 100 g zahar
- 250 ml lapte
- 75 g unt
- ~550 g faina
- 1/2 lingurita sare
- esenta de vanilie
- coaja de portocala
Pentru umplutura:
- 300 g crema caramel

Cum se prepara:

Aluat:

Intr-un vas adang se pune faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara se pune laptele, untul, zaharul si sarea. Se incalzesc usor, atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Se aromeaza dupa gust cu vanilie si coaja de portocale.

Peste faina se adauga ouale batute usor cu furculita, apoi compozitia din craticioara. Se amesteca si se framanta bine pana se obtine un aluat elastic si omogen, care trebuie lasat la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in 4 parti. Pe o bucata de hartie de copt se intinde o foaie rotunda de cca 24 cm diametru. Se unge cu crema caramel sau cu crema de ciocolata, dupa gust, si se acopera cu alta foaie de aluat de cozonac. Se unge din nou cu crema, pune a treia foaie, iar crema caramel si se acopera cu ultima foaie.

Se pune in centrul foii de aluat un pahar, apoi se taie cozonacul in patru parti egale, apoi in 8 si la final in 16 raze. Rasuceste cate doua felii in exterior de doua ori si formeaza petalele florii. Lasa cozonacul la crescut jumatate de ora.

Baga tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-40 minute, pana cozonacul este frumos rumenit. Inainte cu 5 minute de a fi gata, unge-l cu sirop cu miere (2 linguri miere dizolvata in putina apa calda), se arata in reteta postata de dulciurifeldefel.ro.

Prajitura cu morcovi



Ingrediente:

- 2 cani cu faina
- 5 morcovi
- 3 oua
- 1 praf de copt
- 1 cana cu zahar
- esenta de vanilie
- 1/2 pachet cu unt
- 1 lingurita de sare

Cum se prepara:

Dai morcovul pe razatoare. Intr-un bol, bati ouale cu telul, apoi adaugi, in ploaie, faina cu sarea si praful de copt. Pui untul la topit, la foc mic, apoi il adaugi peste compozitie, impreuna cu morcovul si cu esenta de vanilie si amesteci bine.

Preincalzesti cuptorul la 200 de grade. Tapetezi o tava cu foaie de copt si adaugi compozitia. Lasi la copt 40 de minute. O scoti de la cuptor si presari deasupra zahar pudra.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!