Skip to article

Pastreaza frumusetea florilor uscate

Pastreaza frumusetea florilor uscate
Vara trece si multe flori vor pieri. Insa nimeni nu ne impiedica sa le admiram frumusetea pastrandu-le uscate.

Cele mai raspandite flori care se pot usca frumos sunt trandafirii, hortensia, ciulinii, lupinul, floarea soarelui. Altele, in special cele cu petale albastre isi vor pierde culoarea odata cu uscarea.

Uscarea florilor se face in aer liber iar aceasta metoda este ideala pentru imortele, lupin si hortensii.

Culegeti florile in diminetile insorite imediat dupa ce se evaporeaza roua. Alegeti florile deschise, nu cele abia imbobocite. Curatati tulpinile de frunze (frunzele nu rezista prea bine uscate)

In cazul trandafirilor inlaturati spinii. Faceti buchete de cate 4 - 8 flori de acelasi tip. Agatati-le intr-un loc uscat, aerisit si umbros. Razele de soare nu vor face decat sa decoloreze floarea.

Truc:

Pastreaza frumusetea florilor uscate

Pentru ca florile sa-si pastreze supletea le puteti inmuia in glicerina inainte de a le pune la uscat.

Pentru aceasta varsati 2/3 dintr-un pahar cu apa calda intr-un vas apoi adaugati 1/3 de pahar de glicerina.

Amestecati si lasati floarea sa absoarba din amestec.

Odata ce florile s-au uscat, pentru a le feri de praf si umezeala pulverizati-le cu spray fixativ. Dupa cateva zile puteti sa faceti aranjamentele dorite.

Uscarea chimica

Are avantajul de a pastra culoarea si forma florii.

Varsati intr-o cutie putin nisip amestecat cu borax si cristale din pudra de siliciu. Asezati florile in cutie apoi turnati peste ele acelasi amestec. Instalati cutia intr-un loc mai calduros. Florile vor fi uscate in aproximativ 3 zile.

Uscarea prin presare

Acest mod de uscare este indicat in cazul in care intentionati sa folositi florile pentru ierbare sau tablouri.

Operatiunea extrem de simpla implica presarea florilor intre doua foi absorbante. Deasupra asezati un obiect greu. Asteptati 3-4 saptamani pana sa folositi florile.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!