Pericolele consumului de carne

Pericolele consumului de carne
Imbatranirea prematura
Eschimosii, care traiesc preponderenty cu carne, imbatranesc totuisi foarte repede, avand o medie de viata de numai 27 de ani si jumatate. Kirghizii, trib nomad din Rusia orientala, al caror regim se compune in mod esential numai din carne, imbatranesc la randul lor prematur si mor destul de repede, fara a depasi, cel mai adesea, varsta de 40 de ani.

Otravirea
Chiar inainte si mai ales dupa agonia din abatoare, lupta inutila a animalelor terifiate care se zbat pentru a-si pastra viata, antreneaza mari schimbari biochimice, care fac sa apara la acestea subproduse toxice si o mare cantitate de adrenalina emisa in mod abundent in intregul lor corp, care devine astfel, practic, otravit. Carnea va fi, deci, deja otravita de suferinta cumplita a animalului inainte de moarte.

Cancerul
Un studiu al oamenilor de stiinta americani, efectuat pe un esantion de 50000 de lacto-vegetarieni, a pus in evidenta rezultate extraordinare, care au socat lumea cercetatorilor in domeniul cancerului. Studiul arata clar ca acest grup prezinta un procent incredibil de scazut de persoane bolnave de cancer in raport cu un grup similar ca varsta si sex, mare consumator de carne. Studiul mai arata, de asemenea ca speranta de viata a grupului lacto-vegetarian este cu mult mai mare si ca toate maladiile cardio-vasculare sunt prezente, in cazul lor, intr-un procent mult mai redus.

Unul din motivele pentru care persoanele care consuma carne sunt mult mai vulnerabile la cancer este acela ca o bucata de carne, dupa numai cateva zile de la sacrificarea animalului respectiv, capata o culoare nesanatoasa, gri verzuie, maslinie. Pentru a intampina aceasta degradare, industria carnii foloseste curent diferite substante, ca: nitrati si alti conservanti pentru a o face in mod artificial (dar nesanatos) sa para rosie. Cercetarile din ultimii ani au demonstrat, de asemenea, in mai multe randuri, ca aceste substante conservante sunt profund cancerigene.

Pe de alta parte, pentru a creste cat mai repede si pentru a aduce cat mai mult profit, animalele sunt pur si simplu indopate; li se inoculeaza mari cantitati de hormoni care le stimuleaza in mod haotic cresterea, li se administreaza stimulenti in exces ai apetitului, diferite antibiotice, caln\mante si amestecuri alimentare chimice. In plus, cum fermele s-au schimbat adeseori in adevarate fabrici de accelerare a cresterii animalelor, numeroase animale nu mai ajung niciodata, pana in ziua sacrificarii, sa vada lumina soarelui. Viata lor este complet dependenta si fortata de catre un om intr-un mediu restrans, neprielnic si - in cele mai multe situatii - se sfarseste printr-o moarte brutala. Asemenea practici artificiale, nu numai ca dezechilibreaza starea chimica a corpului acestor animale, distrugandu-i obiceiurile naturale, dar ii si determina, aparitia tumorilor maligne si a altor malformatii.
Boli cardiace
Grasimile animale, cum ar fi colesterolul, acopera peretii vaselor sanguine, si pe masura ce persoana consumatoare de carne imbatraneste, sectiunea acestor vase se ingusteaza din ce in ce mai muld. Presiunea asupra inimii creste, rezultand o vulnerabilitate cardiaca si o crestere corespunzatoare a tensiunii arteriale.
In societate noastra, o persoana din doua care consuma carne, va fi atinsa de o maladie cronica sau la care este legata de vasele sanguine, in timp ce exact aceste boli sunt practic necunoscute in tarile in care consumul de carne este foarte scazut. Autopsia soldatilor americani omorati in razboiul din Coreea arata ca, chiar si la varsta de 22 de ani ei aveau deja semne caracteristice de arteroscleroza coronariana, semne inexistente la soldatii coreeni, ce erau preponderent lactovegetarieni.

Putrefactia
Spre deosebire de plante, care au o membrana celulara rigida si un sistem circulator simplu, celule animalice mor foarte rapid atunci cand circulatia este oprita. Imediat ce viata inceteaza, proteinele animale se coaguleaza si sunt secretate enzime autodistructive: se formeaza o noua substanta numita: "ptomaina".

Carnea, pestele si ouale au o propritate comuna: ele se descompun si putrezesc rapid. Cea mai mare cantitate de carne este consumata de obicei la un interval de o saptamana sau doua si aici trebuie sa reamintim ca putrefactia si cresterea numarului de bacterii incepe aproape imediat dupa moarte.

Obisnuinta de a consuma o asemenea carne animala in starea sa caracteristica de descompunere rapida creaza otravuri violente in colon si, in plus, imbatraneste prematur tractul intestinal.
In concluzie, se poate spune ca nu este prea incantator sa stii ca inghiti si consumi astfel de produse care, prin chiar ceea ce contin ele, alimenteaza propriile tale celule, tesuturi, propriul tau sange. Consumul de carne se coreleaza foarte bine si cu observatiile facute de clarvazatori sau cu cele efectuate cu ajutorul ecranelor cu dicianina inventate de Kilner inca din 1908; anume, ca aura unor astfel de persoane este deosebit de impura, oarecum intetosata, lipsita de claritate si stralucire, avand o vibratie joasa si culoare (pe anumite portiuni) de brun inchis si verde murdar.

Mai multe informatii despre pericolele consumului de carne in cartea Alimentatia in practica yoga.

Articole recomandate

Siropul care te scapa de burta. In doua zile topeste grasimea! Siropul care te scapa de burta. In doua zile topeste grasimea!
Vrei sa scapi cat mai repede de burta inestetica? Uita de infometarea sau alte diete severe, care nu fac decat sa iti afecteze sanatatea. Iata mai jos un sirop natural, pe care il prepari acasa si are efect super rapid. Ingrediente:3 lamai 3 linguri de miere 125 de grame de hrean Pune hreanul
Sucul care te slabeste fulger. Scapi de 9 kilograme in doar 7 zile! Sucul care te slabeste fulger. Scapi de 9 kilograme in doar 7 zile!
Apropierea concediului si gandul ca va trebui sa iti faci aparitia la plaja in costum de baie s-ar putea sa te sperie putin. Ca sa venim in intampinarea dorintei tale de a slabi mult si rapid, iti oferim in continuare reteta unei bauturi nemaipomenite, care are rolul sa topeasca grasimile intr-un
Cea mai puternica dieta de slabire: Sucul care te scapa de burta in somn! Cea mai puternica dieta de slabire: Sucul care te scapa de burta in somn!
De cateva zile, pe internet, circula cea mai puternica dieta de slabire. Aceasta consta intr-un suc natural, pe care il prepari chiar la tine acasa. Costa foarte putin, insa are efecte spectaculoase. Iata care sunt ingredientele necesare pentru sucul ce arde grasimea abdominala: - jumatate de pahar
Cea mai puternica dieta de slabire. Topesti intr-o saptamana 10 kilograme! Cea mai puternica dieta de slabire. Topesti intr-o saptamana 10 kilograme!
Vrei sa scapi de kilogramele in plus si sa ai intr-un timp record o silueta de invidiat? Iata mai jos o dieta super rapida, care te va ajuta sa scapi pana la 10 kilograme. Atentie insa! Aceasta cura de slabire este foarte restrictiva! Asadar, daca ai probleme mari de sanatate nu o incerca! –
Cel mai puternic ceai de slabit. Dai jos 5 kilograme intr-o saptamana Cel mai puternic ceai de slabit. Dai jos 5 kilograme intr-o saptamana
Cautam cele mai eficiente metode de a slabi si ajungem de cele mai multe ori sa facem cea mai neinspirata alegere, crezand ca daca o dieta anume a functionat in cazul unei prietene va da rezultate si pentru noi. Nutritionistii sunt de parere ca fiecare dintre noi slabim in felul propriu.Pastilele
Dieta cu oua fierte. Dai jos 11 kilograme in doar 14 zile Dieta cu oua fierte. Dai jos 11 kilograme in doar 14 zile
Ouale sunt alimente extrem de sanatoase. Au un continut ridicat de proteine, dar si de vitamine, fier, acid folic si multe minerale. Avantajul lor este ca pot frani fara sa determine luarea in greutate. Un ou contine 60-70 calorii, avand aceleasi proprietati nutritive ca pestele, carnea, nucile si
Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!

»