HOT TOPICS

Tapioca, un aliment recomandat

Tapioca, un aliment recomandat
Nu multa lume stie ce este tapioca si cu siguranta mult mai putina si consuma acest aliment, folosit pe scara larga in alimentatie, in alte zone ale lumii.

Ce este tapioca?
Tapioca este denumirea data acestui produs de catre indienii din Brazilia, una din zonele de provenienta a acesteia. Ea se obtine din partea fibroasa a radacinii de casava, o planta ce poate atinge dimensiuni de pana la 3 m inaltime. Thailanda ramane totusi principalul furnizor de tapioca.

Radacina acesteia este ramificata si bogata, in procesul de productie fiind procesata si transformata in faina, boabe sau fulgi de tapioca.

Putine persoane stiu ca planta numita casava se mai numeste si yucca sau manioc si ca produsul obtinut din radacinile ei este foarte hranitor, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Ce contine tapioca?
Iata care sunt proprietatile nutritive ale prafului sau perlelor de tapioca:
100 gr tapioca contin:
-351 calorii
-0 proteine
-0,2 gr lipide
-85, 4 glucide

Tapioca se foloseste pe scara larga in alimentatie, la prepararea prajiturilor, budincilor, deserturilor, piftiilor. Arata ca faina obisnuita insa este putin mai galben.

Iata cateva modalitati de preparare:

Budinca de tapioca
-125 gr perle de tapioca
-750 ml lapte dulce
-2 oua
-jumatate de lingurita de sare
-1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie

Perlele de tapioca se amesteca cu laptele, sarea, se pun pe foc la foc mediu pana fierb apoi se adauga zaharul si oualele batute bine, adaugate incet, sa se evite coagularea. In maxim 15 minute veti obtine o crema gustoasa peste care puneti vanilia.

Gogosi de tapioca
-250 gr tapioca
-75 ml ulei
-75 ml apa
-2 oua
-5 linguri iaurt
-1 plic parmezan ras

Se incalzeste pana la fierbere uleiul cu apa, apoi se adauga praful de tapioca si se amesteca bine pana la omogenizare. Se adauga cele 2 oua batute, parmezanul, iaurtul. Se fac bilute din aluatul obtinut, care se coc la cuptor, la 160 grade.
Sursa: Ele.ro
Articol citit de 37338 ori