Skip to article

Dieta cu calorii negative

Dieta cu calorii negative
Teoria este foarte atragatoare: corpul trebuie sa consume energie pentru a digera mancarea. De exemplu, o portocala are aproximativ 50 de calorii. Pentru a procesa toti nutrientii si vitaminele pe care le contine portocala, organismul arde mai mult de 50 de calorii.

Dieta cu calorii negative reprezinta mai degraba o solutie la care se poate apela in perioadele in care organismul este suprasolicitat de excesele alimentare (sarbatorile de Craciun, Paste etc.) decat un regim pe termen lung. Unii specialisti sustin ca scaderea in greutate se obtine in mare parte pe baza metabolizarii tesutului muscular, ceea ce nu este deloc recomandat.

Alimentele care se indica in dieta cu calorii "negative" sunt in principal fructele si legumele.

Alimente recomandate:
Legume - andive, anghinare, ardei iute, broccoli, castravete, ceapa, conopida, dovlecel, fasole verde, morcov, ridichii, spanac, telina, usturoi, varza;

Condimente - busuioc, cimbru, marar, menta, patrunjel, tarhon, cuisoare;

Fructe - ananas, grepfruit, lamaie, mandarina, mango, mere, portocale, afine, capsuni, zmeura.

Combinatii recomandate
mancare de dovlecei cu marar si cimbru;
mancare de marar cu carne de pui;
carne de vita cu salata de sfecla si telina;
salata din morcovi fierti cu sfecla si salata verde cu sos de lamaie;
ciorba de salata verde, loboda, stevie.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!