Skip to article

Remodelarea corpului inainte de sarbatori

Remodelarea corpului inainte de sarbatori
In ultimile saptamani se aduna mereu multe lucruri de facut...lucruri ramase nerezolvate pe ultima suta de metri, cautarea cadoului pentru cei dragi...pe langa multe griji e cazul sa va oferiti si dumneavostra un cadou: hotarati-va sa fiti in forma maxima de sarbatori si puteti incepe prin a va ingriji corpul. Cele mai importante reguli:


* Numarul optim de mese la persoanele sanatoase este de trei( dimineata, la 13/14 si seara pana in ora 19), la care se pot adauga mici gustari, cate o gustare dimineata la 11 si alta in jurul orei 16.


* Dietele drastice tinute pe termen scurt nu sunt nici pe departe cea mai buna solutie. In plus repetate la intervale scurte de timp ele va pot afecta sanatatea. Cel mai bine este sa va schimbati modul de alimentatie pe termen lung, slabind astfel incet dar constant.


* Si pielea tenului, care este foarte sensibila in aceasta perioada, poate fi ajutata consumand cat mai multe legume (morcovi, varza rosie) si fructe bogate in vitamine (mere, pere, citrice). Citricele contin vitamine care au efecte benefice in prevenirea imbatranirii.


* Puteti consuma zilnic sucul unei lamai, diluat in apa si indulcit cu miere sau tablete de zaharina fara calorii...astfel puteti combate racelile care ne ataca in fiecare sezon rece.


* Consumarea alimentelor ce contin oligominerale (nuci, alune). Acestea sunt bogate in diferite saruri minerale ca magneziu si cupru. Ele ajuta la mentinerea elasticitatii tesuturilor, mentinerea structurii oaselor, regenerarea celulelor sangelui.

Si in continuare o propunere a unei diete cu foarte putine calorii:

Mic dejun:- 1-2 felii paine prajita
- 1 iaurt dietetic
- o ceasca de cafea;

Ora 11- un fruct(mar);

Dejun :- supa de legume
- o portie de carne slaba..piept de pui la
gratar, peste fiert
- salata de rosii, castraveti cu o lingura de
ulei de masline
- un mar
Ora 16- un iaurt degresat;

Cina :- carne slaba, legume fierte
- un mar

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!