Skip to article

Machiajul ochilor folosind doua culori

Machiajul ochilor folosind doua culori
Pentru multe femei acesta este cel mai des utilizat si cel mai practic mod de machiere. Poti fie sa aplici culoarea mai deschisa pe pleoapa si din ce in ce mai inchisa pe masura ce inaintezi catre sprancene, fie sa aplici culoarea mai inchisa langa gene si cea deschisa pe restul pleoapei. De obicei partea de sub spranceana este de o tenta un pic mai inchisa decat pleoapele.

Nu este neaparat necesar sa folosesti doua culori cu totul diferite. Pot sa fie si doua nuante distincte ale aceleiasi culori. Pleopa poate fi bej, cafenie, gri, rosu deschis, iar partea de sub sprancene de aceeasi culoare, dar cu o nuanta mai inchisa. Femeile care au o culoare mai inchisa a pielii pot utiliza roz palid, culoarea piersicii sau visinei, atata timp cat nu le face ochii sa para iritati sau nu este prea evident, prea nenatural. Utilizati mai ales culori mate. Nuantele stralucitoare si prea mult alb vor face ca pleoapele sa arate grele, incarcate.

Unde se aplica culorile?
Ca regula generala, cu cat este mai mare aria pleoapelor pe care o puteti farda comparativ cu aria de sub sprancene, cu atat puteti utiliza culori mai intunecate; cu cat este mai mica va trebui sa va feriti de culori prea intunecate si sa alegeti culori pale, mai deschise, mai stralucitoare. Motivul ar fi ca daca deja aveti pleoapele pronuntate nu este cazul sa le scoateti si mai mult in evidenta utilizand culori stralucitoare.

Cum se aplica.
Indiferent cum aplici machiajul cele doua culori trebuie sa se intalneasca, dar sa nu treaca una peste cealalta. Cel mai bun mod este sa folosesti o pensula de fard rotunda cu care sa aplici culoarea pe pleoapa si apoi de la capatul ei catre sprancene. Apoi, poti utiliza din nou culoarea deschisa pentru a da stralucire partii de la coada ochiului.

Astfel poti in mod subtil sa subliniezi forma sprancenelor si ochilor, fara a mai fi nevoita sa utilizezi inca o culoare.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!