Sexul in timpul sarcinii

Relatiile sexuale dintre un barbat si o femeie se pot schimba pe perioada sarcinii. Cel mai des aceste schimbari se datoreaza faptului ca isi fac griji pentru copil, temandu-se sa nu il afecteze. Haideti sa incercam sa ne lamurim, cum si cand se poate face sex in perioada sarcinii.

Se poate face sex in timpul sarcinii?

Sigur ca da. Daca sarcina decurge normal, fara complicatii, tu te simti bine, poti face sex de la inceputul sarcinii pana aproape de nastere. Daca ceva nu este in regula, poti sa te consulti cu medicul tau, insa nu apleca urechea la sfaturile citite prin carti sau auzite de la prietene.

Exista contraindicatii

Sa ne abtinem total de la actul sexual nu este necesar decat in anumite cazuri, cum ar fi: o incercuire a colului, prezenta unei mucoase sau a unui herpes, in cazul placentei previa (acopera complet colul uterin) sau in cazul fisurarii cavitatii amniotice. Daca ai pierdut o sarcina anterioara, medicul iti poate recomanda sa te abtii in timpul primelor luni, pana cand sarcina se stabilizeaza.

Recomandarea medicilor

Cu ceva timp in urma doctorii interziceau activitatea sexuala in primul si al treilea trimestru de sarcina, motivul fiind avortul spontan sau nasterea prematura. Astazi, insa, medicii recomanda urmatoarele sfaturi privind sexul in timpul sarcinii (asta doar in cazurile sarcinilor fara complicatii):

Primul trimestru. Sex normal fara restrictii.
Sexul in timpul sarcinii


Al doilea trimestru. Cea mai placuta perioada pentru sex. Starile de voma au trecut, burtica de-abia incepe sa creasca, riscuri minime de imbolnavire sau eventuale probleme. Puteti s-o faceti cat mai relaxati.

Al treilea trimestru. Viata sexuala revine iar la normal. Bucurati-va din plin de sex, nu va abtineti! Ograsmul are un efect benefic pentru bebelus.

Inainte cu 2-2,5 saptamani inainte de presupusa data a nasterii trebuie sa va abtineti de la sex. In aceasta perioada capul bebelusului e foarte aproape de capatul colului uterin si exista riscul unei nasteri premature.

Afecteaza raportul sexual copilul?

Nu, deoarece copilul este protejat de membrana uterului si lichidul amniotic. Lichidul amniotic este un amortizor excelent din momentul in care copilul este bine ancorat de uterul mamei, nu exista nici o posibilitate ca sexul sa produca o pierdere a sarcinii. Chiar daca imediat dupa orgasm poti simti miscarile lui, aceasta se datoreaza uterului si nu faptului ca copilul a simtit vreo durere.

Se schimba sexualitatea femeii?

Un raspuns concret la acesata intrebare nu exista. Unele femei pe perioada de sarcina, simt un apetit sexual ridicat, in acest caz tatal isi aminteste de cele noua luni cu incantare. Alte femei isi doresc liniste in dormitor, asta datorandu-se faptului ca au o sarcina mai dificila.

Ce se intampla cu sexualitatea barbatului?

Si el se schimba: isi pune intrebari profunde, simte o responsabilitate mai mare - in curand va deveni tata. Apetitul lui sexual poate sa scada si nu trebuie sa te gandesti ca asta se datoreaza faptului ca nu mai esti atragatoare. Barbatul isi face griji in privinta sanatatii tale si a copilului, poate sa ii fie frica sa nu afecteze copilul. Gandeste-te ca poate asteapta din partea ta sa fii pregatita si sa-ti manifesti dorinta pentru sex.

Atat timp cat faci sex numai cu partenerul tau si numai cand ai chef, sexul este recomandat in timpul sarcinii cu exceptia situatiei in care medicul te-a sfatuit sa nu intretii raporturi sexuale sau exista alti factori.

Sexul este benefic si pentru trupul tau - orgasmul antreneaza muschii uterini si te ajuta sa exersezi contractiile muschilor pelvieni.
Deci putem spune ca: "Sexul in timpul sarcinii - se poate, trebuie doar cu atentie si multa gingasie".

Publica un articol pe Ele.ro!
 
 

Sexul in timpul sarcinii

Relatiile sexuale dintre un barbat si o femeie se pot schimba pe perioada sarcinii.

 

si eu stiam

ca este bine sa faci sex cand esti insarcinata. dar unele femei nu au dorinta de a face, altele dimpotriva. la voi cum a fost?

 

Bucurati-va de sex

Pe perioada de sarcina femeile se pot excita mai usor datorita nivelurilor hormonale crescute, grija pentru contraceptie nu mai este de actualitate :). Deci ce aveti de facut? :)

 

Daca ai chef de ce nu

Dar daca nu ai chef si ai o sarcina mai dificila, cel de langa tine te intelege? Nu cred ca majoritatea barbatilor stau si asteapta ... Am generalizat, fiindca vreau sa cred ca exista soti care isi sustin iubitele pe perioada de sarcina, sunt alaturi de ele si la bine si la rau ...

 

sexualitatea in timpul sarcinii

E normal sa fie altfel privit sexul in perioada cat esti insarcinata. Esti cu gandul mereu la bebe, daca mai ai si o sarcina mai grea, chiar ca nu iti este gandul la sex ci la sanatatea ta.
Daca exista dorinta, nu trebuie evitat sexul, deoarece nu faci rau copilului.

 

O altă părere. Voi alegeți.

“Cand sotul nu dă pace sarcinii (zice el că se poate, sau nu vrea altfel, sau se declară stăpan pe legile naturii) atunci copiii vin pe lume cu predispozitia precoce spre sexualitate. Aceasta ii face indărătnici si foarte greu educabili (sunt certati cu disciplina, unii genetic prezintă cromozomul criminalitătii si chipurile, circumstante atenuante in justitie). Fug de la scoală si incep aventurile. Deci tot in răspunderea sotului se soldează si aceste necazuri. Explicatia biologică: au crescut in mediul uterin hrăniti cu sange prea imbibat cu testosteron, hormon sexual masculin. Mai tarziu, va cerca la dobitoace, sau se va deda la curvie cu mana, pe urmă curvie in regulă, patimi care ii vor omori milioane de celule nervoase." Sf. Arsenie Boca - pt. cine mai crede in sfinți și Dumnezeu.. Restul, mai prejos ca fiarele destrăbălate.

Deci medicul acela nici măcar bun de veterinar n-ar fi. Fiindcă dacă vaca, scroafa și alte animale știu din fire că nu trebuie să se impreuneze și refuză,... omul luminat de "luminile științei" și robit de pofte o face fiind primul și singurul ce desparte plăcerea de rostul impreunării. Un viciu, un păcat care matematic iși are consecințe. Fie prin cancer, fie prin copii slabi, obosiți inainte de vreme și predispuși la sexualitate, masturbare cu mult inainte de a-și dezvolta vreo frană și cenzură morală. Vrei dovezi ? Mergi prin spitale și intreabă? Dar stai cați fac asta ? Nu o fac de frica responsabilității. Știu cand unu prezintă un studiu ceva, hopa sar pe el o grămadă cu aceeași atitudine ca a ta (revezi-ți cuvintele de batjocură, și injurătură - ca să mă ințelegi ce-ți spun.) medicii nu văd legătura dintre păcat și ispășire, și mulți nici nu vor să o vadă.. E vorba de voința omului, că-și caută ce vor să găsească. Deși nu găsesc dovezi, ci doar argumente pe care și le iau doar din sensul dorit.. ajungă să confunde argumentele cu dovada. Asta nu-i știință, ci prostie.