iti recomanda x
Carmen Bruma, primul pictorial cu fiul sau. Uite cum arata micutul Vlad! Carmen Bruma, primul pictorial cu fiul sau. Uite cum arata micutul Vlad!
Horia Brenciu, cea mai emotionanta declaratie de dragoste pentru familia sa. Iata care este cel mai mare regret al artistului! Horia Brenciu, cea mai emotionanta declaratie de dragoste pentru familia sa. Iata care este cel mai mare regret al artistului!
Gabriela Cristea a inceput sa ia proportii din nou. Uite cat de mult s-a ingrasat vedeta in vacanta! Gabriela Cristea a inceput sa ia proportii din nou. Uite cat de mult s-a ingrasat vedeta in vacanta!

Alimente care te pot imbolnavi

Alimente care te pot imbolnavi
Toxiinfectiile alimentare sunt afectiuni cu potential mortal, ce au drept prima cauza necunoasterea alimentelor consumate si a pericolelor asociate acestora. Fii atenta la riscuri, dar nu evita alimentele urmatoare, caci bine curatate, sunt foarte sanatoase!

Branza

Majoritatea contaminarilor cu Salmonella sau Listeria de pe branza se fac acasa, nu la restaurant, deci atentie! Acesta este si motivul pentru care medicii sfatuiesc femeile insarcinate sa evite consumul de barnzeturi moi, cum sunt feta, Brie, Camembert.

Tonul

Acest peste poate fi contaminat cu scombrotoxina, microb ce provoaca diaree, dureri de cap si crampe abdominale. Chiar si conservat, pestele poate pastra aceasta toxina, care nu poate fi distrusa decat prin preparare termica.

Vegetale cu frunze verzi

Laptuci, salate, spanac, andive, varza: aceste vegetale poti fi contaminate cu gunoi sau pot cara paraziti de la toate mainile care le ating. Ca sa eviti imbolnavirea, spala bine vegetalele si evita sa tai carnea langa legume sau pe acelasi tocator, pentru a evita trecerea parazitilor din carnea cruda pe vegetale.

Oua

Alimentul preferat la micul-dejun poate fi un purtator de Salmonella, si doar prepararea termica il distruge.

Cartofii

Un cartof proaspat taiat si gatit este rar sursa de imbolnavire, insa el poate fi purtator de Salmonella in special in salate.

Inghetata

Inghetata este un aliment foarte periculos pe vreme calda, adica exact atunci cand obisnuim s-o consumama mai mult. Depozitata sau fabricata in conditii necorespunzatoare, inghetata se transforma in mediul perfect pentru inmultirea Salmonellei.

Fructele de padure

O alta sursa comuna de toxiinfectie o reprezinta fructele de padure, in special capsunele, zmeura si murele. Acestea pot adaposti germeni periculosi, printre care Cyclospora, care determina diaree severa, deshidratare si crampe, dar au fost si cazuri in care s-a descoperit virusul hepatitei A in pungi inghetate de fructe de padure.
Articol citit de 2843 ori

 

..

auleu, nu e bine

 

Alimentele care ne pot imbolnavi

Ati uitat sa precizati de:

- cartofi incoltiti, care contin salonina, extrem de toxica pentru organism cat si cartofii cu coaja verde, care contin otrava glycoalkaloida care nu ucide brus, ci treptat. Nu consumati cartofi cu coaja verde sau incoltiti. Daca insistati sa-i mancati, dati joc mare parte din coaja verde, nu va fie frica sa cojiti cu incredere

- ceapa, care nu trebuie sa fie lasata taiata mai mult de cateva ore

- albusul de ou, care nu trebuie lasat in frigider mai mult de 24h fiindca devina otrava curata

- partea verde care uneste codita cu fructul de rosie, indepartati-o fiindca contine otrava

- migdalele amare, samburii de caise care sunt amari

- si lista poate continua

Surse sunt o gramada de articole pe acest subiect pe internet, printre care acesta, unde o grupa imensa de profesori cu studii superioare din toata lumea, scriu saptamanal diverse articole pe diverse teme.
http://listverse.com/2009/01/06/top-10-poisonous-foods-we-love-to-eat/