iti recomanda x
STUDIU: Angajatii nefericiti la locul de munca prezinta un risc mai mare de ingrasare STUDIU: Angajatii nefericiti la locul de munca prezinta un risc mai mare de ingrasare
Antonia si Alex Velea au facut anuntul. Iata cine va fi nasul bebelusului lor! Antonia si Alex Velea au facut anuntul. Iata cine va fi nasul bebelusului lor!
Sfarsitul lumii este aproape? Profetia Sf. Efrem Sirul pentru 2015: "De la Rasarit pana la Apus vor fugi cu multa frica!" Sfarsitul lumii este aproape? Profetia Sf. Efrem Sirul pentru 2015: "De la Rasarit pana la Apus vor fugi cu multa frica!"

Electroencefalograma (EEG)

Care este principiul de functionare al electroencefalogramei?

Prin EEG se inregistreaza activitatea electrica a celulelor nervoase cerebrale, cu ajutorul electrozilor superficiali plasati la contactul cu pielea capului. Semnalele sunt culese la suprafata craniului, sub forma de modificari ale campurilor electrice si magnetice. Aceste semnale sunt foarte slabe si trebuie sa fie amplificate pentru a putea fi analizate si interpretate.

EEG-ul este utilizat pentru a stabili diagnosticul si pentru supravegherea epilepsiei , pentru a evalua posibilitatea aparitiei unor tumori cerebrale, si mai este folosit si in cazul traumatismelor craniene.

Precautii inainte de examen

Este de preferat sa ai parul si pielea capului curate inainte de a te prezenta la EEG.

Cum se deruleaza EEG-ul?

Electroencefalograma (EEG)

Pacientul este alungit si i se spune sa stea calm. Se aplica apoi 20 de electrozi pe cap, care sunt incadrati intr-o casca. Sub fiecare electrod se aplica gel conductor. Inregistrarea se efectueaza cu ochii inchisi, si apoi deschisi.

Uneori, mai ales in cazul urmaririi epilepsiei, se realizeaza si stimulari in timpul sedintei. Aceste stimulari sunt in principal de doua feluri: stimulare cu lumina intermitenta sau hiperpnee (respiratie anormal de rapida si profunda, care duce la hiperventilatie pulmonara).

Ce informatii ne ofera EEG-ul?

Electroencefalograma permite vizualizarea modificarilor din activitatea cerebrala, modificari ce corespund anumitor boli. EEG-ul permite, de asemenea, si localizarea zonei creierului care este responsabila de aceste anomalii.

Cat dureaza examinarea?

Un examen standard dureaza aproximativ 20 de minute, inclusiv cu timpul de montare a electrozilor.
Articol citit de 12142 ori