Tulburarea bipolara - o boala psihica periculoasa

Tulburarea bipolara - o boala psihica periculoasa
Tulburarea bipolara, cunoscuta si sub numele de depresie maniacala, este o boala psihica ce determina schimbari bruste ale dispozitiei. Bolnavul simte ca traieste intr-un roller coaster: acum se afla in varf, se simte fericit, iar in secunda urmatoare se prabuseste intr-o depresie ce pare fara iesire.

Simptomele fazei depresive

Fara tratament, o persoana care sufera de tulburare bipolara experimenteaza episoade intense de depresie. Simptomele includ: tristete, anxietate, pierderea energiei si a sperantei, plans incontrolabil. Pacientii isi pierd interesul pentru activitati care le erau odata pe plac. Ei se ingrasa sau slabesc, dorm prea mult sau prea putin si se gandesc la suicid.

Simptomele fazei maniacale

In timpul fazei maniacale, pacientii se simt euforici si cred ca pot reusi orice. Sunt foarte increzatori in fortele proprii, nu judeca lucrurile corect, au apetit sporit pentru sex, cheltuie multi bani, comit indiscretii sexuale, conduc cu viteza, abuzeaza de vicii. 3 sau mai multe din aceste simptome manifestate saptamanal indica un episod maniacal.

Bipolar I vs. Bipolar II

Oamenii cu tulburare bipolara I cunosc episoade de manie sustinuta si au adesea episoade depresive. Cei cu tulburare bipolara II trec prin episoade depresive majore, cu manii mai putin severe.

Tulburarea bipolara mixta

Bolnavii cu tulburare bipolara mixta experimenteaza depresia si mania in acelasi timp. Acest lucru duce la un comportament imprevizibil, cum ar fi plansul in timpul realizarii activitatii preferate. Tulburarea bipolara mixta este comuna la varste tinere, mai ales in timpul adolescentei. Insa unele estimari sugereaza ca 70% dintre pacientii bipolari experimenteaza episoade mixte.

Cauzele tulburarii bipolare

Doctorii nu stiu exact care sunt cauzele tulburarii bipolare, insa presupun ca substantele chimice din creier fluctueaza anormal. Cand anumite substante sunt secretate in cantitati prea mari se creeaza mania, iar cand scad sub un anumit prag, rezulta depresia.

Tulburarea bipolara - cine poate fi afectat?

Tulburarea bipolara afecteaza deopotriva barbati si femei cu varste cuprinse intre 15 si 30 ani. Riscurile cresc daca un membru al familiei a fost diagnosticat, insa medicii nu cred ca boala are doar cauze genetice. Poate fi de vina si un eveniment traumatic, stresul, abuzul de droguri sau alti factori necunoscuti pana acum.

Abuz de substante ilicite si risc de suicid

Aproximativ 60% dintre bolnavii cu tulburare bipolara au probleme cu drogurile sau alcoolul. Pacientii recurg la acestea pentru a-si usura simptomele, in special in faza maniacala.

Oamenii care sufera de tulburare bipolara sunt de 10-20 ori mai predispusi la suicid decat un om sanatos. Semnele prevestitoare includ: discutii despre sinucidere, rezolvarea problemelor si comportament riscant. Oricine are un comportament suicidar trebuie luat foarte in serios si dus la specialist.

Diagnosticarea tulburarii bipolare

Un pas crucial in diagnosticarea tulburarii bipolare este excluderea cauzelor posibile a schimbarilor bruste de dispozitie. Acestea includ: rani la cap, alterari tiroidiene, HIV, diabet, ADHD, tulburari de comportament alimentar, schizofrenie, anumite tratamente medicamentoase. Tulburarea bipolara nu se diagnosticheaza printr-un test. Psihiatrul pune de obicei acest diagnostic pe baza unei discutii cu pacientul despre schimbarile sale de dispozitie.

Autor: Nuage

Publica un articol pe Ele.ro!
 
 

altceva

ego-ul eram eu :) vai cate se pot schimba cand iti dai seama de asta. eu am luat http://www.brainsync.ro/magazin/managementul-ego-ului/, am ascultat cam vreo 10 zile cu pauze si mi_am schimbat radical pozitia. ego-ul e bun el asa un pic dar doar un pic, daca picul creste la revedere viata fericita

 

Medicamente psihiatrice interzise in USA si UKdar permise in Romania

Peste jumatate din medicamentele prescrise de psihiatrii romani sunt INTERZISE in USA: cipralex, solian, depakine, seroxat, rispolept, valdoxan, rivotril, faverin(fevarin), imovane, coaxil, deroxat, stilnox, miaserin, orifil, zeldox, dormicum, carbamazepina, lexotan, leponex, trittico, toate sunt interzise in SUA de minim 4-5 ani! Motivul interzicerii este mortalitatea ridicata in randul pacientilor care consuma astfel de medicamente psihiatrice.

FDA - food and drug administration-(administratia alimentatiei si a medicamentelor), din cadrul guvernului american care se ocupa de sanatatea publica a americanilor interzice sau permite orice medicament in USA. Verificati pe situl FDA http://www.fda.gov, scrieti numele medicamentului la search si veti vedea ca sunt refuzate de USA, mai cautati si verificati si alte medicamente. Iar cealalta jumatate de medicamente, care nu sunt interzise, cresc numarul de sinucideri ale adolescentilor sau ale persoanelor in varsta primele luni de folosire, in majoritate, verificati pe situl FDA.

Si in UK, la fel au fost interzise. Antidepresivele au fost interzise copiilor sub 18 ani inca din 2003, dar in Romania copiii sunt tratati cu antidepresive. Medicamente ca cipralex, faverin (fluvoxamina) sunt interzise minorilor si aici pe romedic sunt adolescenti care au luat medicamente aruncate la gunoi in USA si UK:
http://www.startsanatate.ro/articole-medicale-engleza/UK-Major-antidepressants-banned-suicide-threat~i4861.html
http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=25670
http://www.guardian.co.uk/society/2006/may/13/socialcare.medicineandhealth

 

Nu exista boli psihice! exista doar boli sufletesti

Nu exista si nu va exista VREODATA sa tratezi cu nici un medicament, mania, frica, tinerea de minte a raului, depresia, anxietatea, gandurile urate repetitive si spalarile si ritualurile interminabile din obsesiv-compulsivitate, golul mental, decorporalizarea, depersonalizarea din bipolaritate si schizofrenie decat intr-un singur mod, prin amortirea creierului pana la alienarea lui, pana la anularea lenta a oricarei simtiri si gandiri umane asa cum va face psihiatria! Si rezultatele se vad la modul concret pe toate forumurile de boli psihice si mai ales aici pe miile de pagini de pe romedic: nici o vindecare concreta prin medicamente psihiatrice, ci doar o afundare in mlastina psihiatriei, doar multe efecte secundare urate, dependenta de medicamente psihiatrice, o ameliorare temporara urmata de recadere, spitalizare apoi iar revenire, recadere … Toate dovedesc concret ineficienta psihiatriei. NIMENI nu s-a vindecat NICIODATA de o boala psihica cu medicamente psihiatrice si nici nu o va face.

Ajutorul medicinei are o limita fizica, omeneasca, iar unde incep bolile “psihice" ajutorul medicinei se sfarseste pentru ca suferinta nu mai este a corpului ci a sufletului, iar tratamentul nu mai este material ci spiritual. Prin boala “psihica" omul este atacat de forte, fiinte care nu apartin lumii materiale, demonii, care incearca sa intre in oameni sa le posede la inceput gandurile, apoi sentimentele, corpul..., dar este si paradoxal momentul in care, in acelasi timp, omul are acces si la lumea lui Dumnezeu, simte si chemarea Lui pentru eliberarea de demoni. In bolile asa-zis psihice, sufletul nostru este cel care sufera, de asta ramura medicinei care se ocupa de bolile “psihice" este ineficienta, de asta nici nu sunt rezultate de vindecare prin medicamente psihiatrice pentru ca psihiatria trateaza boala “psihica" ca pe una fizica nu ca pe o boala a sufletului. Psihiatria cel mult este buna la primul atac demonic, prima criza, prima “psihoza", cand omul poate nu e pregatit sa infrunte diavolii, nu-i vine sa creada ce i se intampla, e prea rapid atacul si omul debusolat, departat de Dumnezeu si invatat ca totul are o cauza fizica alearga disperat la psihiatrie. E mult mai simplu sa ia ceva material, o pastila, decat sa ia ceva spiritual, Duh Sfant de la Dumnezeu.

Toti bolnavii psihici am avut ganduri involuntare urate, am auzit voci sau am simtit fiinte invizibile sau chiar le-am vazut, toti am simtit ca nu suntem noi insine ci ca altcineva este in noi si ne dicteaza sentimentele, gandurile si comportamentul si la toti ne-a fost transmis gandul de sinucidere si multi ati fost convinsi de psihiatrie ca e “delir mistic", ca aveti halucinatii. Nu era nici o halucinatie, nici un “delir mistic" ci era adevarat ce ati simtit de la acesti demoni care au ajuns la noi in momente grele din viata noastra pentru ca ei prin pacatele oamenilor ajung asa puternic la oameni.

 

In Noul Testament sunt referiri la demonizati vindecati de Iisus

Iisus a vindecat oameni bolnavi fizici (leprosi, orbi, paralizati) si demonizati. Bolnavii fizici din biblie sunt si astazi, dar unde sunt demonizatii? Demonizatii sunt bolnavii “psihici" de azi. Si sunt multe referiri in Noul Testament la alungarea demonilor din oameni. “Dar apunand soarele, toti cati aveau bolnavi de felurite boli ii aduceau la El; iar El, punandu-Si mainile pe fiecare dintre ei, ii făcea sănătosi.Din multi ieseau si demoni, care strigau si ziceau: Tu esti Fiul lui Dumnezeu. Dar El, certandu-i, nu-i lăsa să vorbească acestea, că stiau că El este Hristosul." Noul Testament Luca 4. “Si iesind, ei propovăduiau să se pocăiască. Si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau." Noul Testament Marcu 6 (aminteste de ungerea cu untelemn de la slujba de Maslu)

Psihozele sunt momentele in care demonii intra in oameni, de asta oamenii nu trebuie sa fie adormiti de medicamente psihiatrice, legati de pat si inconstienti ci trebuie sa fie pregatiti sa respinga constient demonii, cu Dumnezeu alaturi, aproape de biserica, de crestini, de natura, cu evitarea cat mai mult a oamenilor rai pentru ca unde sunt oameni rai sunt si diavoli, evitarea stresului care duce la frica si prin frica vin diavolii si evitarea a tot ce ii face rau. Oamenii trebuie sa invete sa lupte cu demonii si sa refuze sa ma devina gazde pentru demoni. Asta este parerea mea despre bolile psihice, asa cum am trait eu 12 ani obsesiv-compulsivitatea pana acum 1 an cand l-am gasit pe Dumnezeu care m-a vindecat si mi-a schimbat total intelegerea asupra experientei mele.

 

Spovedirea pacatelor cea mai puternica in tratarea bolilor sufletetu

E mult mai simplu pentru un bolnav "psihic" sa ia ceva material, o pastila, decat sa vina la Dumnezeu, mai ales cand apropierea de Dumnezeu incepe cu recunoasterea marilor pacate proprii. Si cine vrea sa treaca printr-un examen de constiinta, cine vrea sa rememoreze momentele prin care s-au facut pacate asupra lui si mai ales cine vrea sa-si aduca aminte si sa recunoasca momentele in care a ajuns si el sa pacatuiasca? Doar cand disperarea va fi singurul sentiment pe care il va mai simti, poate... Cum altfel sa se elibereze sufletul decat fata in fata cu propriile noastre greseli? Speranta in Dumnezeu nu inseamna si credinta in Dumnezeu, speranta e doar inceputul credintei. Cata vreme oamenii vor avea incredere mai mult in psihiatrie decat in Dumnezeu, cata vreme oamenii vor avea doar speranta in Dumnezeu si nu credinta in Dumnezeu, nu se vor vindeca, nu vor lasa pastilele din mana. Si rezultatul medicamentelor psihiatrice se vede pe mii de pagini de pe forumurile de boli “psihice": nici o vindecare a bolilor “psihice" prin medicamente psihiatrice. Atat timp cat cei care aud voci, vad fiinte sau simt fiinte invizibile langa ei care ii indeamna la rau, dar le declara pe toate halucinatii, atat timp cat le e frica sa le infrunte si sa se increada doar in Dumnezeu si se afunda in medicamente psihiatrice care sa ii amorteasca, in loc sa mearga la biserica si sa se roage lui Dumnezeu, sa-si recunoasca marile pacate, sa citeasca Noul Testament care este cuvantul aproape integral al lui Dumnezeu si sa isi schimbe viata, cum poate sa-i ajute Dumnezeu cand ei nu vor sa il accepte cu adevarat in viata lor? Chiar Iisus vorbeste de multe ori despre vindecarea prin credinta: “Si l-a intrebat Iisus, zicandu-i: Ce voiesti să-ti fac? Iar orbul I-a răspuns: Invătătorule, să văd iarăsi. Iar Iisus i-a zis: Mergi, credinta ta te-a mantuit. Si indată a văzut si urma lui Iisus pe cale." Noul Testament, Marcu 10. Dar Iisus vorbeste si de nevindecare prin necredinta in El: “Si n-a putut acolo să facă nici o minune, decat că, punandu-Si mainile peste putini bolnavi, i-a vindecat. Si se mira de necredinta lor." Noul Testament Marcu 6.

 

Dumnezeu este doctorul sufletelor nu psihiatria

Spovedirea pacatelor proprii, slujbele de Maslu si citirea a cateva randuri zilnic din Noul Testament au fost tratamentul meu, tratamentul unui suflet atacat de demoni si nu bolnav de “boala psihica".

Spovedirea pacatelor este inceputul vindecarii, oricat de rusinoase, urate, ar fi pacatele noastre, Dumnezeu le iarta imediat. Nu conteaza pentru Dumnezeu pacatul, toti pacatuim, singurul fara pacat este doar Dumnezeu. Ci conteaza pentru Dumnezeu sa recunoastem ca am gresit si sa incercam sa ne schimbam. Si Iisus ne spune: “De cate ori vei cadea scoala-te si te vei mantui". Multi spun Dumnezeu imi stie pacatele de ce sa le spovedesc? Pentru ca Dumnezeu vrea ca noi sa constientizam singuri pacatul si cat de rau ne-a schimbat si sa incercam sa ne indreptam pentru ca degeaba ne spovedim daca nu ne si schimbam. Recunoasterea(spovedirea) este primul pas, al doilea este incercarea concreta de a ne schimba, de a evita conditiile in care s-a produs pacatul, de a invata sa respingem situatiile care ne fac rau pentru ca multe pacate ale noastre sunt continuari ale pacatelor altora asupra noastra. Pana cand nu ne vom recunoaste pacatele, pana cand nu vom recunoaste intunericul din noi, lumina lui Dumnezeu nu are unde sa intre ? Asa incepe totul, cu pacate facute impotriva noastra chiar din familie, apoi de societate impotriva noastra si in final intram si noi in pacate si gresim. Doar pacatele noastre trebuiesc curatate, spovedite pentru ele platim, in rest nu ne apartin sunt pacate ale altora asupra noastra. Impotriva raului trebuie sa lupti nu sa-l accepti ca purificare a sufletului. Inainte de spovedire trebuie sa iti aduci aminte pacatele facute, motivele, cauzele, mediul nociv care te-a facut sa pacatuiesti desi pacatul a fost facut cu acordul tau, ce consecinte au avut asupra ta. Psihiatria e doar un fals, nu ai cum sa rezolvi pacate personale, pacate ale mediului viciat, niste drame personale, niste traume din copilarie, relatii nefericite in familie, oameni care au stat in locuri posedate, toate astea n-ai cum sa le rezolvi injectand in creier niste substante. E o problema a sufletului, e o problema demonica, invizibila, nu e o problema fizica. Decontaminarea specifica tulburarii obsesiv-compulsivilor nu este decat incercarea lor de a scapa de diavoli, spalarea hainelor, mainilor este de fapt gestul spovedirii pentru ca asa cum hainele se curata de mizerie fizica asa si sufletul se curate prin spovedire de mizeria sufleteasca a pacatelor lor si a altora asupra lor, dar bolnavii nu stiu si continua sa se spele sa se decontamineze pentru ca simt ca au ceva negativ in ei pe care incearca sa-l inlature printr-o spalare fizica nu sufleteasca.

Dumnezeu sa ne ajute in viata de aici, iar dincolo sa ne daruiasca viata vesnica: "Căci vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, Si vor iesi, cei ce au făcut cele bune spre invierea vietii si cei ce au făcut cele rele spre invierea osandirii." Noul Testament Ioan 5.

 

bravo

frumos si foarte aevarat!

tulburare bipolata mixsta

si eu am asa ceva in urma tratamentului tbc care lam urmat caz mdr si nu stiu daca este bine ce se intimpla cu mine acum pastilele sunt
foarte rele ma tine la pat eu nu vreau lucru asta ce este de facut va multumesc

 

Nu e adevarat.

Nu e adevarat, vorbesti prostii. Uita=te pe forumul MD Junction unde foarte multi pacienti cu tulburare bipolara isi povestesc necazurile si spun ce tratament fac, cu ce medicamente si doze. Sunt exact aceste medicamente, scrise de psihiatri americani. Bati campii doar pt ca esti o persoana care militezi impotriva tratamentelor psihiatrice.

 

ce usor e sa vorbesti

E usor sa dai sfaturi,e usor sa spui ,caieste-te ,citeste Biblia,unui om bolnav care trece prin niste trairi care nu le-as dori nici la cel mai mare dusman al meu.Mai bine as fi avut cancer si stiam ca voi muri decat aceasta afectiune care nici nu simt ca traiesc.Dorm,mananc,fac lucrurile ca un robot.Am incetat sa mai iau si tratament pentru ca am tot citit si eu pe site-uri diferite opinii..Normal ca Dumnezeu e mai puternic ca o pastila,dar ma gandesc ca si acel tratament a fost scris cu un scop.Acum am mai bine de o luna sau doua de cand nu mai iau aveam tratament cu Seroquell si orifiril plus anxiar pentru afectiune bipolara.m-am uitat si pe youtube la diferite filmuletele nu stiu nu imi explic,probabil la fiecare se manifesta altfel,pentru ca e usor sa vorbesti ,du-te la preot si spovedeste-te,in Biblie nu scrie asa ceva ,in Biblie scrie marturisiti-va unii altora pacatele,asta depinde si de religia sau credinta care o ai.deci tu draga SaveOurSouls,stii tu ceva ,da nu in intregime cu noul testament,tu chiar rugandu-te singur acasa te poti spovedi,Dumnezeu te iarta daca te rogi din toata inima ta,dar asta cu vindecatul bipolaritatii...nu stiu...cat sa mai astept...ca deja eu sincer m-am cam saturat.Nu pot munci,nu pot face nimic,,adica nu ca nu pot..simt ca nu vreau...nu ma multumeste nimic.Persoanele din jurul meu ,familia nu au cum sa inteleaga trairile mele,deja s-au saturat sa ma vada asa,am avut si eu doua tentative de suicid,ma bucur ca n am reusit,si m-as bucura sa nu mai am niciodata asa tendinte pentru ca nu vreau sa ajung in iad.Oricum un lucru e cert ceea ce n-a specificat saveoursouls mai sus,in noul testament scrie clar Trebuie sa va nasteti din nou ca sa fiti mantuiti si iertati,deci trebuie botez la orice biserica penticostala sau baptista,pentru ca atunci cand esti mic si vorbeste nasha in locul tau "da ma leped de satana" de fapt tu nu te lepezi ca vorbeste altu in locul tau dar in Biblie scrie clar ca trebuie sa renastem si sa-l recunoastem pe EL CA DOMN SI MANTUITOR PERSONAL in fata tuturor,atunci va exista vindecare!!Asa incepe si capitolul proverbe..Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii.Oare nu ne spune Dumnezeu "cautati-ma intai pe mine si toate celelalte vi le voi da apoi?" Daca am fi toti asa la practica cum suntem in teorie n am mai cauta raspunsuri pe site-uri:( Dumnezeu sa aiba mila de sufletele noastre.Sanatate va doresc la toti