Skip to article

5 ceaiuri antiraceala

5 ceaiuri antiraceala
Racelile si gripele sunt cele mai frecvente afectiuni care apar in sezonul rece.

Pe langa tratamentul medicamentos pe care medicul il recomanda, este indicat sa consumi cat mai multe lichide, in special ceaiuri din plante.


Consumate calde si proaspete, indulcite cu miere si servite cu scortisoara si felii de lamaie, ceaiurile din plante te vor ajuta sa te simti bine si sa te vindeci mai repede.

Ceaiul de busuioc scade febra

Ceaiul de busuioc este calmant, tonifiant si reconfortant pentru sistemul nervos. Are proprietati antibiotice, antimicrobiene, antitusive si expectorante si este foarte util in tratarea febrei, tusei si a durerilor de gat.

Poate fi folosit si ca diuretic, antiseptic si antiinflamator si este benefic in tratamentul disfunctiilor stomacale, insomniilor sau migrenelor.

Pentru raceala, toarna apa clocotita peste o lingurita de busuioc uscat si lasa la infuzat cateva minute. Se bea cald. Pentru durerile de gat este indicat sa nu se bea fierbinte, deoarece irita gatul si intarzie vindecarea.

In ceaiul de busuioc mai poti adauga si putina menta si cateva cuisoare.

Ceaiul de soc alunga raceala

Florile de soc au proprietati dieuretice, laxative, galactogoge si antinevralgice si provoaca transpiratie abundenta, ajutand asfel la scaderea temperaturii.

Ceaiul de soc este util in tratarea racelilor, gripelor si bronsitelor. Impiedica curgerea nasului si a ochilor si este recomandat a fi consumat la debutul racelii.

Ceaiul de flori se soc se prepara dintr-o lingurita de flori uscate peste care se toarna apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute si apoi se bea cald, cate o cana la fiecare ora. Plantele nu se fierb in apa, deoarece pot deveni toxice.

Ceaiul de maghiran elimina toxinele

Maghiranul este o planta bogata in vitaminele A si C si uleiuri volatile. Stimuleaza digestia, ajuta la eliminarea gazelor, mareste pofta de mancare si combate insomniile.

Are proprietati tonice, calmante si expectorante si este util in tratarea gstritelor, anorexiei, circulatiei periferice defectuoase, durerilor musculare, gripelor si racelilor. In cazrui de raceala, stimuleaza transpiratia si elimina toxinele din organism.

Pentru a prepara ceaiul, adauga apa clocotita peste doua lingurite de planta uscata si lasa la infuzat cateva minute. Se bea caldut, indulcit cu miere. In acest ceai se poate adauga si putina scortisoara.

Ceaiul de macese intareste organismul

Ceaiul de macese previne infectiile respiratorii si racelile si stmuleaza apetitul. Este bogat in vitamina C care intareste imunitatea organismului.

Contine substantel active care au un efect de decongestionare si eliberare a cailor respiratorii. Ajuta la imbunatatirea rapida a starii de sanatate a organismului.

Ceaiul de macese se prepara dintr-o lingurita de fructe care se fierb in apa clocotita timp de 5- 10 minute. Se bea apoi caldut, indulcit cu miere. Poti adauga si felii de lamaie.

Ceaiul de patlagina indeparteaza tusea

Ceaiul de patlagina este util pentru tratarea febrei, a tusei, raguselilor si bolilor cailor respiratorii. Patlagina este bogata in vitaminele A, C si K, uleiuri volatile si substante antibiotice.

Ceaiul este util si pentru eliminarea secretiilor bronhice si are proprietati emoliente si laxative.

Pentru raceala, ceaiul se prepara dintr-o lingura de frunze maruntite peste care se toarna apa clocotita. Se lasa la infuzat 20 minute, dupa care se bea indulcit cu miere.

Autor: Mihaela Rotaru

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!