Skip to article

Siropul de papadie e miraculos. Prepara-ti acum acest leac pentru de toate

Siropul de papadie e miraculos. Prepara-ti acum acest leac pentru de toate
Peste tot pe unde ne uitam si vedem un petic de iarba e plin de flori de papadie. Este sezonul lor, iar putini sunt cei care stiu ce beneficii uimitoare are aceasta planta. Nu doar frunzele sunt bune, ci inclusiv florile.

Papadia este un bun detoxifiant si ajuta la reglarea functiilor ficatului, prin eliminarea compusilor toxici. Astfel, siropul de papadie este un supliment alimentar binevenit in cazul calculilor biliari si ai icterului. Prin actiunea diuretica, scade tensiunea arteriala. Lupta impotriva pietrelor la rinichi. Planta este benefica in tratarea, ameliorarea si chiar vindecarea unor boli de piele, pentru alergiile usoare si iritatiile superficiale.

Papadia poate fi folosita in curele de slabire, intensificand arderile grasimilor, amelioreaza simptomele reumatismului si ale gutei. Un alt avantaj major al utilizarii acestei plante, fie sub forma de ceaiuri sau de sirop este ca scade colesterolul rau din sange.

Prepara-ti un sirop din flori de papadie si foloseste-l pentru a-ti indulci ceaiurile. In felul acesta te vei bucura de proprietatile minunate ale acestei plante.

Pentru prepararea siropului de papadie ai nevoie de:

- 125 de flori de papadie;
- 750 ml de apa;
- 750 gr de zahar organic;
- zeama de la o jumatate de lamaie.

Spala bine florile si usuca-le pe un servet de hartie. Taie petalele cat mai aproape de baza si pune-le intr-o oala cu apa. Lasa-le sa fiarba pana cand dau in clocot. Apoi, da-le deoparte si lasa-le la temperatura camerei pana cand lichidul in care se gasesc petalele se raceste, dupa care pune vasul la frigider si lasa-l peste noapte.

Strecoara printr-o sita marunta mixul obtinut, apoi pune din nou pe foc vasul cu lichid, adaugand zaharul si zeama de lamaie. Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand in compozitie. Vei obtine un sirop cu textura si densitatea mierii. Pune-l intr-un recipient inchis ermetic si pastreaza-l in camara.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!