Skip to article

Trei alimente care ne vor binele

Trei alimente care ne vor binele
Usturoiul, merele si migdalele sunt adevarate mine de aur pentru organismul nostru. Nu ezitati sa le consumati zilnic!

Migdalele

Sunt bogate in vitamina E, fibre si magneziu.
Conform cercetatorilor canadieni migdalele contin antioxidanti in aceeasi cantitate ca si fructele si legumele.

Antioxidantii protejeaza organismul de eventuale probleme cardiace, cancer si accidente vasculare.

Trei alimente care ne vor binele

Consumati zilnic o mana de migdale ca supliment al unei alimentatii echilibrate. Migdalele ajuta la scaderea nivelului colesterolului si sunt sarace in calorii.

Usturoiul

Trei alimente care ne vor binele

Usturoiul este laudat in multe lucrari stiintifice pentru virtutile sale terapeutice: fluidifica sangele si astfel impiedica aparitia trombozei (formarea cheagurilor de sange in vase)

Datorita unei substante numita alicina, usturoiul previne aparitia cancerului.

Consumati sase catei de usturoi pe sptamana. Veti reduce cu 30% riscul aparitiei cancerului de colon si cu 50% riscul aparitiei cancerului de stomac.
Ca si migdalele, usturoiul contine antioxidanti, stimuleaza sistemul imunitar, fortifica oasele si are efect benefic asupra pielii luptand chiar si impotriva celulitei.

Sfat

Pentru a combate mirosul neplacut al respiratiei dupa ce consumati usturoi mestecati cateva frunze de patrunjel sau cateva boabe de cafea.

Marul
Trei alimente care ne vor binele


Marul este un excelent aliat pentru sanatate.
Usor, bogat in fibre, marul contine peste 85 % apa, minerale si oligo-elemente.

Mai mult de doua mere consumate pe zi ajuta la scaderea nivelului colesterolului si regleaza asimilarea zaharului fiind un atu contra diabetului.
Pectina din mar contribuie la un bun tranzit intestinal.

Este un fruct indicat si pentru sportivi pentru ca furnizeaza organismului necesarul de minerale si vitamine si rehidrateaza corpul dupa efortul fizic.

Atentie!

Marul trebuie mestecat cu grija si nu trebuie cojit.
Vitamina C se gaseste in proportie mare in coaja sa.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!