Skip to article

Ce trebuie sa mananci neaparat de Sfantul Andrei ca sa-ti mearga bine

Ce trebuie sa mananci neaparat de Sfantul Andrei ca sa-ti mearga bine
Traditia spune ca de Sfantul Andrei femeile fierb porumb sau grâu pe care le amestecă cu nuci și zahăr sau cu miere și le consumă după ce au împărțit și la vecini. Grâul se fierbe și se împarte ca să fie grâul plin de bob. În același scop se aruncau boabe de grâu pe coș.

Ingrediente

2 stiuleti de porumb uscat (pastrat din toamna)
zahar dupa gust (miere sau sare, dupa preferinta)
nuci (optional)
scortisoara (optional)
sare dupa preferinta

Mod de preparare

Deci, boabele se indeparteaza de pe stiuleti, se spala bine de tot si se pun intr-un vas cu apa peste noapte.

Se inderateaza de pe suprafata apei toate urmele de impuritati a[parute dupa inmuiere. a doua zi se pun intr-un vas mai mare se acopere cu apa, sa treaca cu 4 palmi bune peste si se pun la fiert pentru aproximativ doua ore.

Daca se foloseste oala minune (kukta) atunci timpul de fierbere se reduce la jumatate). Porumbul se fierbe la foc mic si in ultimele 10 minute de fierbere se adauga un praf de sare si putin zahar. Boabele sant fierte cand sant "inflorite".

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!