Skip to article

Gallo Nero - rafinament in stil italian

Gallo Nero - rafinament in stil italian
Venise in sfarsit seara cea mare: tipul pe care pusesem ochii de ceva timp ma invitase in sfarsit in oras. Eram evident emotionata, petrecusem cele 5 ore de rigoare in fata oglinzii aranjandu-ma si totusi nu ma simteam cu nimic mai linistita. Urma sa mergem la un restaurant cu specific italian, Gallo Nero, de care nu mai auzisem pana acum.

Gallo Nero - rafinament in stil italian

Dupa doua ore de facut griji, am ajuns intr-un final la restaurant. Nu era deloc asa cum ma asteptasem, luxos, ci mai degraba intim, primitor si dadea chiar de la intrare senzatia de confort. Peretii erau vopsiti in rosu, nu un rosu aprins, ci mai degraba un oras cald si erau acoperiti cu lemn, care crea senzatia de intimitate. La intrare, am fost intampinata de un chelner amabil care urma sa ma insotita pana la masa care imi era rezervata. Am urcat scarile si am fost condusa la o masa micuta, dar foarte frumos aranjata unde ma astepta EL. Tot separeul de sus era vopsit in rosu, peretilor lipsindu-le lemnaria existenta in camera de jos. Toate mesele aveau fete de masa galbene, care contrastau perfect cu scaunele de culoare neagra. M-a frapat muzica care se asculta in restaurant, care era toata de origine italiana, facandu-te sa te simti ca un "italiano vero".

Gallo Nero - rafinament in stil italian

Nu am apucat sa vorbim mai mult de 2 minute (Slava Domnului! - nici nu gaseam subiecte de conversatie la cat de emotionata eram), ca a si aparut chelnerul sa ne inmaneze meniurile.

Gallo Nero - rafinament in stil italian

M-am gandit ca daca tot sunt in oras, la un restaurant italian, cu un tip care are de gand sa plateasca el nota, ar fi cazul sa comand ceva deosebit, ceva ce nu am mai mancat pana acum. In consecinta, am ales pentru aperitiv mozzarella alla capresse si prosciutto e melone. Aperitivele au venit destul de repede pe un platou mare, de pe care ne-am servit amandoi. El comandase carpaccio di carne si vitello tonato.
Gallo Nero - rafinament in stil italian

Am servit apoi o salata, deoarece pastele am considerat atunci ca nu sunt tocmai indicate pentru silueta mea. Am preferat o insalata al frutti di mare, iar el si-a comandat doua portii de paste: penne con quatro fromaggi (cu patru feluri de branza) si tagliatelle al funghi (cu ciuperci). Cand ne-a luat comanda, chelnerita ne-a intrebat daca nu am dori cumva sa incercam si vinul casei, rosu sau alb, servit la carafa si deloc scump, in comparatie cu vinurile la sticla. Mi s-a parut ca ideea suna destul de bine si nu am refuzat oferta. Nu s-a lasat mult asteptat nici acest fel de mancare. Pastele partenerului meu aratau de-a dreptul delicios, asa ca nu mi-am putut stapani curiozitatea si am gustat si eu un pic din fiecare. Cele cu 4 feluri de branza mi s-au parut absolut delicioase, branza era perfect topita, dand senzatia unui sos gros de branza. Ce mai, ti-se topeau in gura. Cele cu ciuperci m-au dezamagit un pic, deoarece nu aveau sos, erau pur si simplu paste, combinate cu ciuperci. Vinul ne-a fost adus intr-o carafa de jumatate de litru si spre surprinderea mea era destul de bun.

Gallo Nero - rafinament in stil italianImbiata de partenerul meu din acea seara, am cerut la desert Tiramisu. Ma asteptam sa primesc desigur un Tiramisu preparat la o cofetarie din zona, destul de gras si foarte dulce. Ei bine si de aceasta data am fost surprinsa in mod placut, deoarece Tiramisu pe care l-am mancat era evident pregatit de ei, dand senzatia de prajitura de casa. Nu era nici exagerat de gras si nici exagerat de dulce.

Gallo Nero - rafinament in stil italian

Dupa ce am terminat de servit si desertul, chelnerita a venit sa ne recomande un digestiv. Am hotarat ca bausem suficient vin, asa ca l-am lasat pe partenerul meu sa se delecteze cu un Amaretto di Saronno, in timp ce eu m-am racorit un pic cu un frappe cu amaretto. Sunt o mare bautoare de frappeuri si in general sunt si foarte pretentioasa la acest capitol, dar trebuie sa recunosc ca acesta a fost un frappe cu adevarat reusit: cremos, spumos, iar amaretto avea un gust desavarsit. Exact in acel moment, partenerul meu a cerut si nota, care a venit imediat. In timp ce partenerul meu numara banii, am tras un pic cu ochiul pe nota si am observat ca vinul casei costa uimitor de putin: 60 000 carafa de 0,6 litri. Frappeul meu costa in jur de 110 000, dar acest lucru nu m-a surprins, deoarece in toate barurile si restaurantele din Bucuresti, preturile frappeului sunt exorbitante. Macar acesta a fost cu adevarat bun. Pretul unui Tiramisu era de 60 000, iar o portie de paste costa in jur de 100 000. De fapt, inca de cand trasesem cu ochiul prin meniu observasem ca in general, pretul unei portii de paste este intre 90 000 si 160 000, iar pretul unui aperitiv este in jur de 100 000.

Dupa ce am achitat nota, chelnerita a venit sa ne intrebe daca nu am dori o cafea din partea casei. Am incuviintat si am cerut eu un cappuccino, iar el un espresso. La cafea, s-a petrecut si primul sarut, rafinat si plin de stil, la fel ca si seara petrecuta la restaurantul Gallo Nero...


Gallo Nero - rafinament in stil italian


Adresa: B-dul. Decebal nr.12, sector 3, Bucuresti - Zona: Piata Alba Iulia
Telefon:326 81 28
Program: zilnic 12-24

Articole recomandate

Stiai ca persoanele cu ochi caprui au aceasta putere supranaturala? Nu te-ai fi asteptat niciodata! Stiai ca persoanele cu ochi caprui au aceasta putere supranaturala? Nu te-ai fi asteptat niciodata!
Ochii sunt oglinda sufletului și cel mai bun translator pentru emoțiile și sentimentele pe care le simțim. Mereu vedem persoane care au ochi foarte frumoși și ne trezim că îi invidiem pentru acest mic detaliu. Dar știai că nuanța ochilor
5 secrete testate prin care poti sa iti permiti o vacanta de vis chiar si cu un salariu mic 5 secrete testate prin care poti sa iti permiti o vacanta de vis chiar si cu un salariu mic
Daca te uiti adeseori cu suspine printre pozele de vacanta ale prietenilor si ti-ar placea sa pleci si tu intr-o destinatie de vis, atunci aceste idei sunt perfecte pentru tine.  O vacanta in care sa lasi in urma toate grijile, responsabilitatile si problemele de acasa si sa te relaxezi, sa
Cum iti faci un aer conditionat acasa, dintr-o galeata, in doar 15 minute! E genial! Cum iti faci un aer conditionat acasa, dintr-o galeata, in doar 15 minute! E genial!
Vrei sa scapi de canicula, insa nu iti permiti sa cumperi un aparat de aer conditionat? Ei bine, il poti construi acasa, chiar tu, in doar 15 minute. Un american a demonstrat asta intr-un videoclip pe care l-a postat pe internet. Este super simplu de realizat si nici nu costa mult. Pentru
5 trucuri geniale care te vor face sa iubesti trezitul de dimineata 5 trucuri geniale care te vor face sa iubesti trezitul de dimineata
Unele persoane se trezesc fresh si pline de energie dimineata. Altele abia reusessc sa se dea jos din pat, dupa a cincea alarma. Daca nu esti o femeie matinala, atunci cu siguranta dimineata nu este momentul tau preferat din zi. Mai ales cand ai tendinta sa te culci tarziu, chiar daca stii ca
5 sfaturi salvatoare pentru bugetul tau de vacanta. Cum sa te intorci acasa cu portofelul plin 5 sfaturi salvatoare pentru bugetul tau de vacanta. Cum sa te intorci acasa cu portofelul plin
Iti planifici cu atentie bugetul de vacanta cu luni inainte si, cu toate acestea, rareori reusesti sa te incadrezi si sa nu intri in rezerva de urgente. Cand vine vorba de concediu, cheltuielile pot creste exponential fara sa-ti dai seama, mai ales cand ajungi intr-o tara noua si ai atat de multe

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!

»