Skip to article

15 lucruri uimitoare despre diamante

15 lucruri uimitoare despre diamante
Dacă până acum te-ai întrebat care este povestea diamantelor, află că acesta s-a format în adâncul pământului în urmă cu multe milioane de ani în urmă și că a fost adus la suprafață de vulcani. Această piatră este făcută din carbon pur, iar culoarea lui este dată de numărul de impurități. Aceste nestemate sunt rare, sunt frumoase și au fost descoperite acum câteva mii de ani.

Pentru a sărbători frumusețea diamantelor, trebuie să afli aceste 15 lucruri interesante despre pietrele tale preferate!

1. Cel mai mare diamant care există este o planetă

Oamenii de știință au descoperit o planetă care este compusă în cea mai mare parte din carbon, 1/3 din aceasta fiind diamant pur. Descoperită în 2004, planeta orbitează o stea din Calea Lactee și se numește ,,55 Cancri e”. De asemenea, cercetătorii au mai descoperit și o stea care este de fapt un diamant de 10 miliarde de trilioane și trilioane de carate. Această stea a fost numită Lucy, după cântecul trupei Beatles - ,,Lucy in the Sky with Diamonds”. Dacă îți plac diamantele mari și nu îți poți permite o planetă de diamant doar a ta, atunci trebuie să vezi aceste modele de inele cu diamant https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inele-cu-diamant-solitaire .

2. Există și diamante artificiale

Cercetătorii au creat în laborator diamante cu aceeași structură chimică și proprietăți fizice precum cele naturale, extrase din pământ. Nici măcar gemologii profesioniști nu pot să facă diferența dintre pietrele create în laborator și cele produse natural, fără o testare cu un echipament specializat.

3. Primul inel de logodnă cu diamant a fost dăruit în 1477, atunci când Arhiducele Maximillian al Austriei i-a oferit soției sale un inel de aur cu un M făcut din diamante.

4. Cel mai mare diamant descoperit vreodată este diamantul Cullinan, are 3106 carate și cântărește aproximativ 600 de grame. Acesta a fost descoperit în Africa de Sud, iar proprietarul minei l-a oferit drept cadou regelui Edward. Cullinan a fost ulterior tăiat în 9 diamante mari și alte 100 mai mici, iar cele mai mari dintre acestea se găsesc în Turnul Londrei, făcând parte din bijuteriile coroanei regale.

5. Țările care sunt principalele surse de diamante s-au schimbat de-a lungul timpului. Dacă prin 1400 India era principalul exportator în Veneția și țările europene, începând cu anul 1700 Brazilia a preluat acest loc până în 1800 când s-au găsit rezerve uriașe de diamante în sudul Africii. Astăzi, diamantele se extrag din toate colțurile lumii. Nestematele magazinului online royaldiamante.ro sunt achiziționate din Londra, Israel și Belgia. Pentru a te convinge de calitatea acestora, verifică aceste inele absolut superbe https://www.royaldiamante.ro/inele-pietre-pretioase cu diferite combinații de pietre prețioase.

6. În Evul Mediu, se credea că diamantele au proprietăți vindecătoare și că te pot lecui de orice, de la tulburări alimentare, până la boli mintale.

7. Multe culturi străvechi considerau că aceste pietre dau putere și curaj unui luptător. Unii regi chiar aveau armuri cu diamante atunci când porneau într-o luptă.

8. Hindușii din vechime puneau diamante în ochii statuetelor pe care le venerau. Acest lucru era explicat prin faptul că aceste pietre au puteri vindecătoare și te pot feri de rău.

9. Diamantele au fost valorificate și apreciate de mii de ani. Există evidențe al faptului că aceste pietre au fost folosite la schimburile comerciale în India începând cu secolul al IV-lea e.n.

10. Diamantele sunt cele mai dure substanțe naturale. Singurul lucru care poate zgâria un diamant este un alt diamant. Tocmai din acest motiv aproximativ 80% din nestematele acestei lumi sunt folosite în procesele industriale.

11. ,,Diamant” este un cuvânt care derivă din grecescul ,,adamas” și care înseamnă invincibil, indestructibil.

12. Diamantele conțin un singur element în proporție de 100% - carbon. Sub o temperatură și presiune mare, atomii de carbon s-au unit într-un mod unic care a rezultat în structurile cristaline și frumoase ale diamantelor.

13. Pietrele prețioase s-au format la o distanță de aproximativ 100 de kilometri sub pământ și au fost aduse la suprafață de erupțiile vulcanice.

14. Diamantele au miliarde de ani – în unele cazuri mai mult de 3 miliarde.

15. Romanii și grecii antici credeau că diamantele sunt de fapt lacrimile vărsate de zei sau bucăți de stele căzătoare. Romanii credeau că săgețile lui Cupidon aveau în vârf astfel de pietre, acest lucru fiind poate printre cele mai timpurii asociații dintre diamante și dragoste. Astăzi, putem avea aceste nestemate superbe ca piesă centrală a inelului nostru de logodnă.

Articole recomandate

Ce bijuterii sa porti in functie de sezon Ce bijuterii sa porti in functie de sezon
Ca o femeie pasionata de moda si trenduri, trebuie sa fii mereu la curent cu cele mai potrivite alegeri in functie de sezon, fara a uita sa adaugi elemente importante din stilul tau personal. Acum ca sezonul cald este mai aproape, cu siguranta te vei simti mai inspirata si dornica sa combini
La multi ani cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, va ureaza cu drag Orsini.ro La multi ani cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, va ureaza cu drag Orsini.ro
Prin toată activitatea noastră pusă în slujba frumosului și a bunului gust, la Orsini.ro omagiem eleganța feminină prin fiecare bijuterie unică, lucrata manual cu multă măiestrie din aur de 18K , cu diamante si pietre prețioase. Cu o
DiAmanti.ro va ureaza La multi ani cu ocazia Zilei Internationale a Femeii DiAmanti.ro va ureaza La multi ani cu ocazia Zilei Internationale a Femeii
Unele dintre cele mai apreciate accesorii de către femei - bijuteriile, poșetele și pantofii, fac parte din selecția pe care DiAmanti.ro o oferă zilnic doamnelor și domnișoarelor din România. Cu o tradiție de peste șapte ani în piața de
Diamantul, accesoriul ideal pentru orice femeie Diamantul, accesoriul ideal pentru orice femeie
O bijuterie este o investiție în viitor, un accesoriu care este mult mai mult decât un detaliu de stil pentru a-ți împodobi aspectul. După cum a spus Marilyn Monroe, diamantele sunt cele mai bune prietene ale oricărei femei și purtarea lor într-o
Cele mai dorite accesorii ale unei femei: diamantele! Cele mai dorite accesorii ale unei femei: diamantele!
O femeie care radiază va fi întotdeauna invincibilă. La fel ca pietrele prețioase, femeile au puterea de a-și păstra strălucirea chiar și odată cu trecerea timpului, atunci cand se simt iubite și apreciate. De aceea femeile și diamantele pot fi