Skip to article

Diamantele. Stralucirea bijuteriilor

Diamantele. Stralucirea bijuteriilor
Cumpararea de bijuterii este o investitie semnificativa care implica o decizie de cumparare inteligenta, informata si rationala. Iata care ar fi principalele informatii pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a cumpara o bijuterie cu diamante.

Caracteristicile diamantelor sunt definite prin: carate, taieturi, culoare si claritate. Aceste proprietati dau o idee despre calitatea diamantului si valoarea sa intrinseca. Greutatea unui diamant este masurata in carate, fiecare carat are 100 de puncte si un carat este egal cu 0,20 grame. Cu toate acestea, cel mai mare diamant nu trebuie sa fie cel mai scump.

Spre deosebire de forma, marimea se refera la proportia de piatra. Un diamant bine taiat va fi mai viu, va oferi cea mai mare stralucire si va avea cea mai mare claritate. Culoarea este singura componenta a celor 4 caracteristici enuntate anterior, impuse de natura. Prestigiul unui diamant depinde de culoarea sa (este incolor). Claritatea este influentata de prezenta incluziunilor, datorita prezentei urmelor de materiale naturale.

Cand cumparati un diamant, trebuie sa tineti cont de toate cele 4 caracteristici. Cu toate acestea, indiferent daca diamantul este mare sau mic, taierea ramane cel mai important factor in obtinerea stralucirii si frumusetii unui diamant.

Cat priveste certificatul, acesta ar trebui sa fie emis de un laborator recunoscut si independent care ofera dovada oficiala scrisa a calitatilor unui diamant. Certificatul este identificarea diamantului. Ofera un rezumat precis al punctelor atribuite diamantului pentru fiecare dintre cele 4 caracteristici si este, prin urmare, o reprezentare a valorii sale.

Cat priveste forma pietrei, aceasta este o chestiune de stil si gust personal. Exista diferite forme de piatra care se adapteaza tuturor gusturilor: rotunde, ovale, etc.

Montarea pietrei joaca si ea un rol important, dar suprafata vizibila de sus este factorul cheie. Un diamant lustruit de dimensiuni rezonabile si certificat de laborator ca fiind „foarte bun” sau „excelent” va fi o alegere excelenta. Capacitatea de a reflecta lumina este o caracteristica care contribuie la stralucirea, luminozitatea si frumusetea pietrei. Prin stralucirea ei, bijuteria ia rolul central, oferind ochilor toata splendoarea ei. Bijuteria extinde diamantul si adauga o nota finala care ii dezvaluie eleganta si farmecul natural.

Online veti gasi o selectie de bijuterii cu diamante , cercei cu diamante, pandantive, coliere, bratari, inele, de calitate. Nu trebuie decat sa alegeti ce va place si ce se potriveste cel mai bine stilului si, desigur, bugetului dvs.

Articole recomandate

Cele mai dorite accesorii ale unei femei: diamantele! Cele mai dorite accesorii ale unei femei: diamantele!
O femeie care radiază va fi întotdeauna invincibilă. La fel ca pietrele prețioase, femeile au puterea de a-și păstra strălucirea chiar și odată cu trecerea timpului, atunci cand se simt iubite și apreciate. De aceea femeile și diamantele pot fi
Elibereaza-te de stres: patru sfaturi utile pentru a te rasfata toamna aceasta Elibereaza-te de stres: patru sfaturi utile pentru a te rasfata toamna aceasta
Daca stresul nu iti da pace, este momentul sa pui stop. Pana aici! Este bine sa muncesti, dar fa-o responsabil si intr-un ritm care sa nu iti afecteze sanatatea. Oamenii dragi au nevoie de tine, iar familia este pe primul loc intotdeauna. Lasa stresul la birou imediat ce ai inchis usa dupa
Povestea din spatele unei bijuterii Povestea din spatele unei bijuterii
Un cadou primit ne aminteste de cel care ni l-a daruit. Cand primim o bijuterie de la o persoana pe care o iubim, de fiecare data cand o purtam, ne va duce cu gandul la acea persoana. Ne aminteste momentul in care am primit darul, ceea ce s-a rostit, cum ne-am simtit si toata dragostea si
Cum se intretin bijuteriile din aur? Cum se intretin bijuteriile din aur?
Semnificatia unei bijuterii o poate transforma intr-un accesoriu extrem de pretios. Chiar si bijuteriile ieftine, din materiale care nu sunt pretioase, se pot transforma in accesorii care sunt o adevarata ancora in trecut, trezind amintiri placute. Iubim bijuteriile, iar acest lucru se vede in
Diamantele. Stralucirea bijuteriilor Diamantele. Stralucirea bijuteriilor
Cumpararea de bijuterii este o investitie semnificativa care implica o decizie de cumparare inteligenta, informata si rationala. Iata care ar fi principalele informatii pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a cumpara o bijuterie cu diamante. Caracteristicile diamantelor sunt definite prin: