Skip to article

5 sfaturi pentru a te concentra la serviciu

5 sfaturi pentru a te concentra la serviciu
Ai tendinta sa te lasi distrasa la munca si iti lipseste spiritul organizatoric?

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ramai concentrata in orice situatie si sa-ti gestionezi bine problemele pe parcursul zilei.

1. Inainte de a-ti incepe ziua, consacra un pic de timp organizarii. Acorda-ti o jumatate de ora pentru a reflecta la toate problemele ce vor avea prioritate de-a lungul zilei.

2. Noteaza pe o foaie derularea exacta a zilei tale de munca. Scrie toate task-urile si detaliile ce necesita rezolvare.

3. Pentru a-ti optimiza munca si pentru un plus de productivitate, ia-ti pauze, chiar si de mai multe ori in timpul zilei. Pauzele mici te ajuta sa te relaxezi, sa-ti clarifici ideile si sa te distantezi un pic fata de sarcina pe care o ai de indeplinit.

4. Pentru a respecta cele scrise pe hartie, fixeaza-ti prioritatile : foarte important/ important/ mai putin important. Apoi, in etape, incearca sa rezolvi cat mai multe dintre ele.

5. Pentru a ramane concentrata, trebuie sa ai si un mediu de lucru ajutator. Daca biroul este situat langa fereastra, schimba-ti locul pentru a evita sa fii distrasa de lucrurile care se intampla pe afara. Evita sa tii IPod-ul la indemana, caci tentatia de a asculta muzica sau emisiunea preferata de radio este mare. Indeparteaza de pe masa de lucru orice sursa de distractie: romane, reviste... Concentrarea este un lucru care se obtine greu si se pierde usor.

Sfatul nostru

Daca lucrezi pe calculator, consultarea regulata a mesageriei sau surfing-ul pe internet sunt surse de distragere a atentiei. Pentru mai multa concentrare, acorda-ti trei momente pe zi in care sa-ti citesti e-mail-urile.

Autor: Nuage

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un