Skip to article

5 sfaturi pentru a te concentra mai bine la serviciu

5 sfaturi pentru a te concentra mai bine la serviciu
Concentrarea este procesul cerebral care iti permite sa-ti fixezi atentia de maniera selectiva. Gratie ei, noi putem face o cantitate mare de lucruri in timp scurt.

Problemele apar uneori, atunci cand mustele bazaie, muzica vecinului e la maxim si miroase a vacanta.

Cand acesti paraziti isi fac aparitia, trebuie sa actionezi!

Nevoia de concentrare

In viata scolara si profesionala, capacitatea de concentrare este absolut necesara pentru a obtine rezultate bune. In plus, faptul de a ne concentra o vreme asupra unei probleme complicate ne da si un sentiment de satisfactie.

Gata cu zgomotul!

Nu toata lumea are aceeasi capacitate de concentrare. Unii reusesc sa-si pastreze un nivel inalt de atentie chiar in mijlocul zgomotului, altii isi pierd ideile la cel mai mic deranj sau murmur. Concentrarea devine infern daca suntem nevoiti sa impartim biroul cu alti colegi. Asa ca, pe cat posibil, incearca sa te izolezi, macar atunci cand ai neaparat nevoie. Daca zgomotul e de nesuportat, pune-ti dopuri in urechi. Este o solutie radiala, dar salvatoare.

Un loc pentru concentrare

Mediul de lucru joaca un rol important in concentrare. Ai grija sa stai corect pe scaun, sa beneficiezi de lumina suficienta, si evita sa lucrez intr-o camera supraincalzita: caldura invita la somn! Mentine un minimum de ordine pe birou. Inainte de a te aseza pe scaun, fa loc pe masa, asa vei vedea lucrurile mai clar.

5 sfaturi pentru a te concentra mai bine la serviciu

Planifica-ti task-urile

In general, oamenii sunt capabili sa se concentreze asupra aceluiasi subiect timp de 20-40 minute. Nu ezita deci sa faci pauze, dar nu tot timpul ! Studiile au aratat ca dupa o scurta intrerupere (intrebarea unui coleg, citirea unui email), creierului ii trebuie mai multe minute ca sa-si gaseasca nivelul de concentrare initial.

Pentru a evita acest fenomen, fixeaza reguli. De exemplu, citeste-ti email-urile doar de 3 ori pe zi. Prevede o ora pentru a da toate telefoanele, si fa task-urile cele mai grele dimineata, cand concentrarea noastra e la maxim.

Traieste o viata frumoasa

Cu siguranta stii ca un om concentrat e acela care stie sa-ti gestioneze stresul. Nu e nimic mai rau decat sa nu te poti concentra din cauza ca esti stresata, si sa stresezi la randul tau deoarece nu reusesti sa te concentrezi!

Invata deci sa relativizezi lucrurile! Si, mai ales, ai grija de tine! Dormi bine noaptea (nu ziua la serviciu), adopta o alimentatie echilibrata si un minim de exercitiu fizic, care ii vor permite creierului sa lucreze la parametri maximi!

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: