Skip to article

Cariera in afaceri: 5 motive pentru care ar trebui sa lucrezi pe cont propriu

Libertatea oferita de o cariera in afaceri este argumentul principal pentru care ar trebui sa lucrezi pe cont propriu. Intr-o societate bazata pe rezultate, competitie si noutate, sansele ca tu sa te realizezi profesional pe un post de executie sunt dezamagitor de mici. Iar in ciuda obstacolelor aparent imposibile pe care trebuie sa le depasesti la inceput, satisfactia antreprenoriatului vine cu recompense pe masura.

Profita de mediul de afaceri dinamic al secolului XXI si renunta sa iti investesti timpul si energia in profitul unei companii care poate nu te remunereaza corespunzator. Gata cu programul 9-19, negocieri pentru marirea salariului si implorari arzatoare pentru cateva zile libere pe an. Daca iti doresti sa lucrezi pe cont propriu, iata 4 motive pentru care ar trebui sa o faci fara sa stai pe ganduri!

1. Potentialul nelimitat al castigului

Atunci cand lucrezi ca angajat, potentialul castigului tau anual este limitat inevitabil unei structuri salariale fata de care nu ai niciun cuvant de spus. Atunci cand te ocupi de propria afacere, acelasi potential devine infinit, fiind conditionat doar de performantele tale pe piata. Venitul tau devine strans legat de cantitatea muncii depuse, ideile pe care le pui in practica si eficienta promovarii afacerii tale personale.

Nu toate afacerile mici ajung functionale, insa imediat ce reusesti sa iti acoperi cheltuielile si sa inregistrezi profit, venitul tau nu va mai fi dictat de altcineva in aceste conditii.

2. Siguranta in munca

In vremuri de colaps economic, ratele somajului cresc exponential, iar sansele ca tu sa ramai fara un loc de munca iau proportii ingrijoratoare. Propria ta sursa de venit iti ofera un confort pretios in aceste circumstante, chiar daca te lupti in continuare cu factori economici potrivnici.

Totusi, lupta de a ramane pe linia de plutire iti asigura un trai linistit, fara iminenta unei concedieri care sa te lase falita.

3. Libertatea programata

Ca si antreprenor, te bucuri de posibilitatea programarii timpului tau in deplina libertate, asa cum nu ai putea sa o faci in nicio alta conjunctura profesionala. Poti sa te ocupi de lucruri personale in timpul zilei, iti poti rezerva dupa-amiaza si seara pentru lucru daca nu esti persoana matinala etc.

Poti lucra din orice locatie, fara sa dai socoteala cuiva. Sentimentul de a detine suprematia asupra propriului timp este un motiv extrem de puternic pentru a-ti incepe propria afacere.

4. Controlul carierei

Profesia pe cont propriu iti ofera o imunitate reconfortanta fata de stresul respectarii politicilor de lucru intr-o companie. Toata energia investita in relatiile profesionale, promovare pe un post superior, conlucrare eficienta cu sefii si colegii etc poate merge direct catre imbunatatirea produsului sau a serviciilor pe care le promovezi in afacerea ta.

5. Pasiunea si profesia

Pasiunea si profesia se pot imbina cu succes in cadrul afacerii pe care o poti incepe. Iti plac bijuteriile? Poti deveni un furnizor de incredere al brandurilor straine, mai greu accesibile in Romania.

Esti pasionata de domeniul asistentei sociale si iti doresti sa deschizi un atelier de educare si socializare pentru copiii defavorizati? Asculta-ti vocatia si transform-o in cariera ta, in care lucrezi pe cont propriu, culegand satisfactiile aferente.

Progresul vine din initiativa, iar primul pas este intotdeauna cel mai greu. Paseste cu incredere spre viitorul cladit cu propriile maini si te poti bucura de viata, in cel mai productiv mod.

Autor: A. Dobrin

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE