Skip to article

Cariera in afaceri: 5 motive pentru care ar trebui sa lucrezi pe cont propriu

Cariera in afaceri: 5 motive pentru care ar trebui sa lucrezi pe cont propriu
Libertatea oferita de o cariera in afaceri este argumentul principal pentru care ar trebui sa lucrezi pe cont propriu. Intr-o societate bazata pe rezultate, competitie si noutate, sansele ca tu sa te realizezi profesional pe un post de executie sunt dezamagitor de mici. Iar in ciuda obstacolelor aparent imposibile pe care trebuie sa le depasesti la inceput, satisfactia antreprenoriatului vine cu recompense pe masura.

Profita de mediul de afaceri dinamic al secolului XXI si renunta sa iti investesti timpul si energia in profitul unei companii care poate nu te remunereaza corespunzator. Gata cu programul 9-19, negocieri pentru marirea salariului si implorari arzatoare pentru cateva zile libere pe an. Daca iti doresti sa lucrezi pe cont propriu, iata 4 motive pentru care ar trebui sa o faci fara sa stai pe ganduri!

1. Potentialul nelimitat al castigului

Atunci cand lucrezi ca angajat, potentialul castigului tau anual este limitat inevitabil unei structuri salariale fata de care nu ai niciun cuvant de spus. Atunci cand te ocupi de propria afacere, acelasi potential devine infinit, fiind conditionat doar de performantele tale pe piata. Venitul tau devine strans legat de cantitatea muncii depuse, ideile pe care le pui in practica si eficienta promovarii afacerii tale personale.

Nu toate afacerile mici ajung functionale, insa imediat ce reusesti sa iti acoperi cheltuielile si sa inregistrezi profit, venitul tau nu va mai fi dictat de altcineva in aceste conditii.

2. Siguranta in munca

In vremuri de colaps economic, ratele somajului cresc exponential, iar sansele ca tu sa ramai fara un loc de munca iau proportii ingrijoratoare. Propria ta sursa de venit iti ofera un confort pretios in aceste circumstante, chiar daca te lupti in continuare cu factori economici potrivnici.

Totusi, lupta de a ramane pe linia de plutire iti asigura un trai linistit, fara iminenta unei concedieri care sa te lase falita.

3. Libertatea programata

Ca si antreprenor, te bucuri de posibilitatea programarii timpului tau in deplina libertate, asa cum nu ai putea sa o faci in nicio alta conjunctura profesionala. Poti sa te ocupi de lucruri personale in timpul zilei, iti poti rezerva dupa-amiaza si seara pentru lucru daca nu esti persoana matinala etc.

Poti lucra din orice locatie, fara sa dai socoteala cuiva. Sentimentul de a detine suprematia asupra propriului timp este un motiv extrem de puternic pentru a-ti incepe propria afacere.

4. Controlul carierei

Profesia pe cont propriu iti ofera o imunitate reconfortanta fata de stresul respectarii politicilor de lucru intr-o companie. Toata energia investita in relatiile profesionale, promovare pe un post superior, conlucrare eficienta cu sefii si colegii etc poate merge direct catre imbunatatirea produsului sau a serviciilor pe care le promovezi in afacerea ta.

5. Pasiunea si profesia

Pasiunea si profesia se pot imbina cu succes in cadrul afacerii pe care o poti incepe. Iti plac bijuteriile? Poti deveni un furnizor de incredere al brandurilor straine, mai greu accesibile in Romania.

Esti pasionata de domeniul asistentei sociale si iti doresti sa deschizi un atelier de educare si socializare pentru copiii defavorizati? Asculta-ti vocatia si transform-o in cariera ta, in care lucrezi pe cont propriu, culegand satisfactiile aferente.

Progresul vine din initiativa, iar primul pas este intotdeauna cel mai greu. Paseste cu incredere spre viitorul cladit cu propriile maini si te poti bucura de viata, in cel mai productiv mod.

Autor: A. Dobrin

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul