Cariera in afaceri: 5 motive pentru care ar trebui sa lucrezi pe cont propriu

Cariera in afaceri: 5 motive pentru care ar trebui sa lucrezi pe cont propriu
  calendar_month        
Libertatea oferita de o cariera in afaceri este argumentul principal pentru care ar trebui sa lucrezi pe cont propriu. Intr-o societate bazata pe rezultate, competitie si noutate, sansele ca tu sa te realizezi profesional pe un post de executie sunt dezamagitor de mici. Iar in ciuda obstacolelor aparent imposibile pe care trebuie sa le depasesti la inceput, satisfactia antreprenoriatului vine cu recompense pe masura.

Profita de mediul de afaceri dinamic al secolului XXI si renunta sa iti investesti timpul si energia in profitul unei companii care poate nu te remunereaza corespunzator. Gata cu programul 9-19, negocieri pentru marirea salariului si implorari arzatoare pentru cateva zile libere pe an. Daca iti doresti sa lucrezi pe cont propriu, iata 4 motive pentru care ar trebui sa o faci fara sa stai pe ganduri!

1. Potentialul nelimitat al castigului

Atunci cand lucrezi ca angajat, potentialul castigului tau anual este limitat inevitabil unei structuri salariale fata de care nu ai niciun cuvant de spus. Atunci cand te ocupi de propria afacere, acelasi potential devine infinit, fiind conditionat doar de performantele tale pe piata. Venitul tau devine strans legat de cantitatea muncii depuse, ideile pe care le pui in practica si eficienta promovarii afacerii tale personale.

Nu toate afacerile mici ajung functionale, insa imediat ce reusesti sa iti acoperi cheltuielile si sa inregistrezi profit, venitul tau nu va mai fi dictat de altcineva in aceste conditii.

2. Siguranta in munca

In vremuri de colaps economic, ratele somajului cresc exponential, iar sansele ca tu sa ramai fara un loc de munca iau proportii ingrijoratoare. Propria ta sursa de venit iti ofera un confort pretios in aceste circumstante, chiar daca te lupti in continuare cu factori economici potrivnici.

Totusi, lupta de a ramane pe linia de plutire iti asigura un trai linistit, fara iminenta unei concedieri care sa te lase falita.

3. Libertatea programata

Ca si antreprenor, te bucuri de posibilitatea programarii timpului tau in deplina libertate, asa cum nu ai putea sa o faci in nicio alta conjunctura profesionala. Poti sa te ocupi de lucruri personale in timpul zilei, iti poti rezerva dupa-amiaza si seara pentru lucru daca nu esti persoana matinala etc.

Poti lucra din orice locatie, fara sa dai socoteala cuiva. Sentimentul de a detine suprematia asupra propriului timp este un motiv extrem de puternic pentru a-ti incepe propria afacere.

4. Controlul carierei

Profesia pe cont propriu iti ofera o imunitate reconfortanta fata de stresul respectarii politicilor de lucru intr-o companie. Toata energia investita in relatiile profesionale, promovare pe un post superior, conlucrare eficienta cu sefii si colegii etc poate merge direct catre imbunatatirea produsului sau a serviciilor pe care le promovezi in afacerea ta.

5. Pasiunea si profesia

Pasiunea si profesia se pot imbina cu succes in cadrul afacerii pe care o poti incepe. Iti plac bijuteriile? Poti deveni un furnizor de incredere al brandurilor straine, mai greu accesibile in Romania.

Esti pasionata de domeniul asistentei sociale si iti doresti sa deschizi un atelier de educare si socializare pentru copiii defavorizati? Asculta-ti vocatia si transform-o in cariera ta, in care lucrezi pe cont propriu, culegand satisfactiile aferente.

Progresul vine din initiativa, iar primul pas este intotdeauna cel mai greu. Paseste cu incredere spre viitorul cladit cu propriile maini si te poti bucura de viata, in cel mai productiv mod.Autor: A. Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Head-Hunting - O noua metoda de a-ti recruta candidatii potriviti.
  • person

    "impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right