Te-ai gandit vreodata cat de mult te poate influenta felul in care arati in dezvoltarea carierei tale?
Cu siguranta. De ce? Pentru ca nu numai o singura data ti s-a intamplat sa fi catalogata dupa trasaturile tale fizice, in detrimentul celor profesionale.
O vorba din popor spune ca oamenii frumosi au si un suflet frumos, si adesea uratenia este pusa pe seama rautatii persoanei respective. Insa adevarul de cele mai multe ori este departe de ceea ce pare a fi.
Este foarte adevarat ca suntem instinctiv atrasi de persoanele frumoase si le respingem pe cele urate indiferent despre ce este vorba, in ciuda sfatului unanim acceptat ca ar fi bine sa nu ne lasam condusi de aparente.
Ma uit in jurul meu cand merg pe strada si deseori obisnuiesc sa observ persoanele din vecinatate, ii cataloghez ca facand parte dintr-o categorie aparte doar prin modul cum sunt imbracati, cum au aranjat parul sau cum merg.
Nu este ceva voluntar, ci este ceva cu care am crescut, ceva ce face parte din natura umana, un obicei de care incerc in mod constient sa scap.
Insa este foarte greu, deoarece analiza si includerea intr-o categorie a oamenilor are in subconstientul nostru un rol bine definit, in asa fel incat data viitoare cand iti amintesti de cineva sa stii din ce sertar al mintii sa-l iei.
Insa analiza este mult mai profund inradacinata in esenta femeii. Nu ne dorim oare toate sa fim frumoase dar sa avem si o cariera stralucita? Nu vrem toate sa fim apreciate pentru aspectul nostru fizic pentru care facem sacrificii, dar in acelasi timp sa nu fim considerate ca de portelan si sa fim apreciate si pentru capacitatile noastre intelectuale? Bineinteles.
Stereotipurile sunt negative si pozitive. Crearea unui brand personal pe baza lor are rolul de a-ti crea imaginea pe care tu doresti sa o prezinti in fata oamenilor cu care intri in contact, intr-un fel sau altul.