Skip to article

Cat ne influenteaza stereotipiile?

Cat ne influenteaza stereotipiile?
Te-ai gandit vreodata cat de mult te poate influenta felul in care arati in dezvoltarea carierei tale?

Cu siguranta. De ce? Pentru ca nu numai o singura data ti s-a intamplat sa fi catalogata dupa trasaturile tale fizice, in detrimentul celor profesionale.

O vorba din popor spune ca oamenii frumosi au si un suflet frumos, si adesea uratenia este pusa pe seama rautatii persoanei respective. Insa adevarul de cele mai multe ori este departe de ceea ce pare a fi.

Este foarte adevarat ca suntem instinctiv atrasi de persoanele frumoase si le respingem pe cele urate indiferent despre ce este vorba, in ciuda sfatului unanim acceptat ca ar fi bine sa nu ne lasam condusi de aparente.

Ma uit in jurul meu cand merg pe strada si deseori obisnuiesc sa observ persoanele din vecinatate, ii cataloghez ca facand parte dintr-o categorie aparte doar prin modul cum sunt imbracati, cum au aranjat parul sau cum merg.

Nu este ceva voluntar, ci este ceva cu care am crescut, ceva ce face parte din natura umana, un obicei de care incerc in mod constient sa scap.

Insa este foarte greu, deoarece analiza si includerea intr-o categorie a oamenilor are in subconstientul nostru un rol bine definit, in asa fel incat data viitoare cand iti amintesti de cineva sa stii din ce sertar al mintii sa-l iei.

Insa analiza este mult mai profund inradacinata in esenta femeii. Nu ne dorim oare toate sa fim frumoase dar sa avem si o cariera stralucita? Nu vrem toate sa fim apreciate pentru aspectul nostru fizic pentru care facem sacrificii, dar in acelasi timp sa nu fim considerate ca de portelan si sa fim apreciate si pentru capacitatile noastre intelectuale? Bineinteles.

Stereotipurile sunt negative si pozitive. Crearea unui brand personal pe baza lor are rolul de a-ti crea imaginea pe care tu doresti sa o prezinti in fata oamenilor cu care intri in contact, intr-un fel sau altul.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un