Skip to article

Ce spune scrisul despre angajatii tai

Ce spune scrisul despre angajatii tai
Scrisul de mana poate sa ofere indicii pretioase cu privire la personalitate si nu este nevoie sa fii grafolog ca sa poti afla cateva lucruri interesante analizand scrisul .

Unii angajatori analizeaza scrisul de mana al candidatilor pentru un post important, pentru a se asigura ca au gasit persoana potrivita.

Afla cateva secrete simple ale scrisului de mana, care iti pot da detalii importante despre personalitatea celui care ti-a lasat mostra.


Sursa foto: Mfgblog.maryjanesfarm.org

Daca ai ocazia sa ceri in mod direct o mostra de scris, foloseste o coala alba, neliniata, pentru a afla cele mai multe detalii.

Aspectul general

Priveste pagina scrisa inainte de a incepe sa analizezi detalii. Care sunt sentimentele pe care ti le trezeste? Persoana care a scris-o era calma sau scrisul dezordonat tradeaza emotii intense?

Inainte de a citi cuvintele, incearca sa te familiarizezi cu aspectul general al scrisului, care iti poate oferi indicii si asupra capacitatii de organizare a celui care a scris textul.

Inclinarea scrisului

Observa gradul si directia de inclinare a scrisului. Un scris inclinat puternic in dreapta indica o persoana care isi controleaza cu greu emotiile, o fire vulcanica, nu analitica.

Scrisul perfect drept iti arata ca persoana care a scris textul isi controleaza bine emotiile si nu-si pierde controlul usor. Un scris inclinat inspre stanga arata o persoana care isi ascunde sentimentele si nu este usor de "citit".

Presiunea folosita

Presiunea aplicata in timpul scrierii este un alt indiciu important atunci cand analizezi scrisul de mana. Intoarce pagina si vezi daca observi urmele lasate de un scris apasat. Expertii grafologi sustin ca scrisul apasat denota o persoana de succes, cu multa energie.

Un scris foarte delicat, in care pixul sau creionul abia ating pagina, arata in schimb o persoana lipsita de energie si cu probleme la capitolul succes.

Linia dreapta

Daca ai obtinut o mostra de scris pe o pagina alba, complet neliniata, ai la dispozitie un indiciu important cu privire la personalitatea celui care a scris-o.

In cazul in care randurile sunt aliniate perfect drept, persoana care a scris textul beneficiaza de un autocontrol de exceptie si un simt al disciplinei dezvoltat.

Cand randurile nu sunt aliniate, ci par ondulate, ai de-a face cu cineva care are mai putin autocontrol sau trece printr-o perioada stresanta din punct de vedere emotional.

Daca randurile sunt usor ascendente, ai de-a face cu un optimist, in timp ce randurile care sunt inclinate descendent releva pesimismul celui care a scris textul, mai spun specialistii.

Marimea scrisului

Marimea scrisului este un alt indiciu pretios. Atunci cand o persoana scrie mic, va fi potrivita pentru o slujba in care lucreaza singura. Specialistii spun ca scrisul mic indica un nivel de concentrare ridicat si o fire care da rezultate in afara unei echipe.

Cu cat scrisul este mai mare, cu atat persoana care a scris mostra pe care o analizezi este mai distrata. Un scris foarte mare nu este un indiciu bun in cazul in care persoana in cauza este cautata pentru o slujba de mare raspundere.

Autor: Elena Radulescu

Articole recomandate

4 calitati pe care trebuie sa le aiba o femeie pentru a reusi intr-un business dominat de barbati 4 calitati pe care trebuie sa le aiba o femeie pentru a reusi intr-un business dominat de barbati
Numarul femeilor din Romania care isi deschid propriile afaceri sau ajung pe pozitii de conducere in companii importante creste de la un an la altul. Ambitia si dorinta de a dovedi ca pot sa faca fata presiunii mediului antreprenorial, dar si faptul ca din ce in ce mai multe doamne aspira la a fi
Sfaturi pentru un interviu de angajare reusit Sfaturi pentru un interviu de angajare reusit
Cu totii am trecut sau vom trece la un moment dat prin emotiile primului interviu de angajare. Oricat de sigur ai fi pe abilitatile tale, atat personale, cat si privind experienta profesionala, elementul de nou cantareste extrem de mult atunci cand intri in contact cu angajatorul. Noi avem cateva
4 metode care te vor face sa fii productiv, nu ocupat 4 metode care te vor face sa fii productiv, nu ocupat
A fi ocupat si a fi productiv sunt doua lucruri total diferite. Intr-o lume in care a devenit la moda sa fii ocupat, sa spui ca muncesti si sa ai intotdeauna agenda plina, putini sunt cei care exploateaza timpul pe care il au la dispozitie in moduri care sa le aduca beneficii. Exista mai multe
Joburi interesante si bine platite fara a avea studii de specialitate. Ce trebuie sa faci pentru a obtine un astfel de loc de munca Joburi interesante si bine platite fara a avea studii de specialitate. Ce trebuie sa faci pentru a obtine un astfel de loc de munca
Sa ai un job bine platit, care te poate ajuta sa iti indeplinesti toate visurile, sa calatoresti, sa iti permiti lucruri pe care ti le doresti din tot sufletul, este destul de dificil in aceasta perioada, mai ales in contextul pandemiei de coronavirus, cand mii de locuri de munca au disparut si
3 soft skills pe care sa ti le dezvolti in 2022 si cum te ajuta in cariera 3 soft skills pe care sa ti le dezvolti in 2022 si cum te ajuta in cariera
Odată cu stilul de muncă la distanță, în afara biroului, au apărut noi cerințe în ceea ce privește joburile existente și mai ales cele noi. Conform raportului oficial al World Economic Forum, Future of Jobs Report , până în 2025