Skip to article

Change Management

Change Management
Cea mai mare prapastie din lume, spune John C. Maxwell, este intre a sti si a face.

Un studiu realizat recent in 5 tari ale Uniunii Europene arata ca doar 5% din cei care isi propun sa slabeasca reusesc acest lucru si ca doar 0,5% din total reusesc sa ramana la greutatea la care si-au dorit sa ajunga; adica 5 din 1000.

Credeti ca acest fapt este pentru ca oamenii nu stiu ce au de facut pentru a slabi?

Change Management

Aceiasi oameni au de implementat schimbari in organizatiile pe care le conducem. Se fac planuri care nu se aplica, se tin sedinte dupa care nu se intampla mare lucru, avem multi manageri care stiu ce-ar trebui facut dar dintr-un motiv sau altul nu trec la actiune.

Dupa cercetarile companiei TMI in lumea intreaga, doar circa o treime din schimbarile initiate in companii isi ating obiectivele stabilite initial. Dintr-o serie de motive, printre care la loc de frunte este "prapastia" descrisa mai sus, schimbarile esueaza.

O dificultate principala vine din modul in care operam cu informatiile. Pe de o parte, foarte multe din cifrele analizate si ras-analizate in companii sunt prea mult despre trecut si prea putin despre viitor.

Pe de alta parte ele nu ne ofera intreaga imagine a realitatii: zona financiara este excelent iluminata, stim cu precizie cat am cheltuit, calculam zeci de indicatori, avem bugete stufoase; zona entuziasmului oamenilor, a energiei lor, a adevaratelor lor preocupari si nevoi este deseori destul de intunecata.

Iar aceasta discrepanta este importanta prin prisma prapastiei amintite la inceput: multe schimbari dau gres si multe companii dau faliment nu pentru ca nu existau informatii, ci pentru ca a avea informatii si bugete nu e suficient.

Aceste informatii sunt parte a cursului deschis Change Management sustinut in 6-7 noiembrie de catre Florin Enache (TMI).

Florin Enache face parte din echipa de traineri TMI, una dintre cele mai mari si respectate firme de training si consultanta din lume. In aceasta perioada a pregatit peste 3500 de cursanti, de la cele mai importante companii multinationale prezente in Romania.

Florin are o experienta de 7 ani in traning in domeniile dezvoltarii manageriale, proceselor organizationale si relatiilor cu clientii. Practic in identificarea rapida a cerintelor de dezvoltare, individuale si organizationale si in a sugera directii de pregatire, Florin combina in sesiunile sale un continut consistent si bine structurat cu exemple si situatii relevante.

Cursul Change Management se adreseaza liderilor si managerilor implicati in facilitarea proceselor de schimbare organizationala.
In urma acestui program, participantii vor invata sa se orienteze spre identificarea si valorificarea oportunitatilor, sa defineasca clar rezultatul dorit, sa obtina acordul tuturor celor implicati.

De asemenea, vor exersa dezvoltarea de aliante necesare schimbarii, monitorizarea pasilor procesului de schimbare si utilizarea instrumentelor de masurare a efectelor schimbarii.

Agenda:

Etapele schimbarii la nivel individual, de echipa si organizational;

Maparea decidentilor - pasii in obtinerea acordului;

Strategii de tranzitie;

Modele de analiza a situatiei curente si a procesului schimbarii;

Planificarea si planurile de contingenta;

Paradigmele si rolul lor in schimbare;

Abordarea diferitelor atitudini in fata schimbarii: de la rezistenta la entuziasm;

Tehnici de evaluare a succesului schimbarii.

Data: 6-7 noiembrie (9.00-17.00)

Locatia: Novotel Bucarest City Centre

Calendarul complet si detaliile cursurilor deschise: www.qualians.com.

Sursa: www.qualians.com

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista