Skip to article

Cinci abilitati de care toti avem nevoie la munca

Cinci abilitati de care toti avem nevoie la munca
Intr-un studiu realizat in 2008, pe mai mult de 2000 de companii din Washington, angajatorii spuneau ca angajatii entry-level, din diferite domenii, duc lipsa de foarte multe abilitati, printre care rezolvarea conflictelor, observatii critice sau rezolvarea problemelor.

Cele mai importante abilitati la care noii angajati ar trebui mai lucreze sunt urmatoarele:

1. Abilitatea de comunicare

Asta nu inseamna ca trebuie sa fii un orator sau un scriitor brilian. Inseamna ca trebuie sa stii cum sa te exprimi corect si sa te faci inteles, fie ca este vorba de un e-mail, o prezentare sau pur si simplu de o discutie banala.

2. Teamwork si colaborare

Angajatorii vor de la angajatii lor sa poate lucra bine unii cu altii, pentru a fi eficienti in echipa. "Asta inseamna cateodata sa poti prelua un rol de lider, de urmaritor, sa poti monitoriza, sa indeplinesti deadline-uri si sa lucrezi cu restul colegilor pentru a obtine acelasi lucru", spune Lynne Sarikas, directorul MBA Career Center din California.

3. Adaptabilitate

Aceasta abilitate este importanta pentru cei mai in varsta dintre angajati, in primul rand pentru a contra opinia ca angajatii mai in varsta nu sunt flexibili. "Pentru a reusi in majoritatea locurilor de munca, trebuie sa ai o pasiune de a invata lucruri noi si abilitatea de a continua sa cresti si sa-ti imbunatatesti skill-urile pentru a te adapta schimbarii. La interviu este bine sa explici felul in care ai continuat sa te maturizezi profesional".

4. Rezolvarea problemelor

Fii pregatit pentru intrebarea "Cum ai rezolvat problema?" cu mai multe exemple. "Gandeste-te la exemple specifice in care ai rezolvat o problema de afaceri sau ai participipat in gasirea solutiei ", sfatuieste Ann Spoor, directorul Cave Creek Partners.

5. Rezolvarea conflictelor

Abilitatea de a negocia si de a rezolva conflictele este cruciala daca ai de gand sa reusesti in job-ul tau. "Trebuie sa ai abilitatea de a dezvolta relatii cu cat mai multe persoane din organizatie pentru a influenta anumite conflicte si solutii in folosul companiei", spunea Sarikas.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un