Skip to article

Concurenta intr-o lume a barbatilor

Concurenta intr-o lume a barbatilor
Este o vorba care spune ca femeile trebuie sa lucreze de doua ori mai mult ca sa obtina jumatate din ceea ce merita. Aceasta afirmatie poate fi adevarata in unele cazuri, dar numai daca noi o lasam sa fie adevarata.

Femeile au o istorie in spatele locului de munca. Ele au luptat pentru dreptul de a lucra la fel ca si barbatii, pentru dreptul de a fi platite ca ei si pentru dreptul de a fi tratate cu respect, ci nu injosite pentru ca sunt reprezentantele sexului slab. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu putem concura cu barbatii. Intrebarea este: de ce nu am concura?

Potrivit parerii Doctorului Lois Frankel, executive coach a peste 500 de companii, femeile isi saboteaza fara sa vrea carierele, prin lipsa de incredere pe care si-o creeaza. Cu alte cuvinte, nu barbatii cu care lucram ne distrug sansele de promovare, ci noi singure facem acest lucru.

Dupa ce a intervievat si a fost coach-ul a peste 1000 de femei, Frankel s-a documentat asupra 101 din cele mai intalnite greseli pe care le facem. Din fericire, nu toate facem aceste greseli, dar daca te vezi in situatia in care ti se amana o promovare, s-ar putea sa faci cateva din aceste greseli. Mai jos, noi am identificat primele 3 cele mai frecvente greseli:

Concurenta intr-o lume a barbatilorMuncesti prea mult:
Femeile, adesea se plang ca muncesc mult mai mult decat alti oameni. Adevarul este ca nimeni nu a fost promovat pentru ca a muncit singur. Potrivit parerii lui Frankel, abilitatile in relationare, sa fii placuta, si gandirea strategica sunt cativa din factorii de care ai nevoie pentru o cariera de succes. In loc sa muncesti din greu toata ziua, sarind peste pauze si mese, da-ti permisiunea de a pierde putin timp. Petrece-ti cel putin 5% din zi socializand.

Faci munca altora:
Femeile au tendinta de a-si asuma responsabilitatea nu numai asupra muncii lor, ci si a celorlalti. Exista o singura problema aici. In timp ce noi suntem ocupate cu munca dura, barbatii sunt ocupati construindu-si cariera. Promovarile sunt oferite pentru o treaba bine facuta nu pt ca iti indeplinesti obligatiile normale de serviciu. Inceteaza a mai face pe voluntara la atributiile mici. Nu numai ca ele iti vor rapi din timp insa nici nu iti vor imbunatati cu ceva cariera. Nu le mai permite celorlalti sa iti delege tie sarcinile lor. Exerseaza spunand ca ti-ar face placere dar nu ai timp. Nu ai nevoie sa explici mai multe lucruri. Este slujba lor, nu a ta.

Nu profiti de pe urma relatiilor tale:
Barbatii se bazeaze pe relatii care sa le deschida cat mai multe usi. Femeile privesc acest lucru ca pe un abuz asupra prieteniei sau parteneriatului de afaceri. Nu te dereanjeaza ca ceilalti sa se foloseasca de reputatia ta, dar de ce nu ai incerca si tu sa faci acelasi lucru? Cand ai nelamuriri, intreba-ti colegii daca poti sa te folosesti de numele lor. De exemplu, daca ai nevoie sa stabilesti o intalnire cu cineva, intreaba daca poti sa mentionezi ca aveti o cunostinta comuna.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul