Skip to article

Cum rezolvi situatiile dificile la serviciu?

Cum rezolvi situatiile dificile la serviciu?
Vestile proaste la serviciu sunt inevitabile, dar daca tu esti mesagerul acestora trebuie sa te asiguri ca o faci cat mai putin dureros posibil. Iata cateva tactici!

Colegul tau este zgomotos, barfitor, nu se comporta profesionist si te distrage de la munca.

Ce sa nu-i spui: Liniste! Incerc sa lucrez aici!
Ce trebuie sa-i spui: Imi place sa ne distram in afara orelor de lucru, dar in timpul programului ma distragi de la munca. Ma gandesc sa-mi mut biroul. Te deranjeaza?
De ce functioneaza: Iti lauzi colegul, ii spui ca iti place cand va distrati impreuna si ii ceri permisiunea. Ai grija doar sa-i spui aceste lucruri intre patru ochi.

Esti invitata la cina acasa la seful tau, iar cand sosesti afli ca aveti carne in meniu, iar tu esti vegetariana.

Ce sa nu-i spui: Vreti sa stiti ce-i fac vacii inainte s-o macelareasca pentru ca oamenii sa se poata bucura de o friptura la cina?
Ce trebuie sa-i spui: Multumesc pentru invitatie, toate preparatele arata delicios, dar cred ca am uitat sa va spun ca nu consum carne. Insa salata arata minunat!
De ce functioneaza: Sinceritatea este baza unei relatii de incredere. Daca dai vine pe o eroare de comunicare, nu se va simti o gazda proasta.

Trebuie sa concediezi un angajat care ti-a fost ca un spin in coasta de cand ai inceput sa ai de-a face cu el.

Ce sa nu-i spui: Am visat mereu la ziua in care voi putea scapa de tine.
Ce trebuie sa-i spui:Contributiile tale au fost evaluate si nu te mai potrivesti in aceasta firma, asa ca suntem obligati sa te lasam sa pleci. Vrei sa-ti strangi lucrurile sau trimitem noi pe cineva sa ti le aduca acasa?
De ce functioneaza: Mentinerea tonului constant si oficial pe parcursul discursului te fac sa arati ca o profesionista si nu-i ofera posibilitate de reactie.

Esti chemata la o sedinta urgenta in afara orasului in ziua in care ar trebui sa fii la nunta celui mai bun prieten. Cand iti anunti prietenul ca n-o sa poti participa la petrecere, acesta se supara pe tine.

Ce sa nu-i spui: Stiu ca nunta este cel mai important lucru in viata ta acum, dar nu pot risca sa-mi pierd slujba din cauza ei.
Ce trebuie sa-i spui: Nunta e importanta pentru tine si incredibil de importanta si pentru mine. Dar voi avea probleme mari daca nu merg la aceasta sedinta. Sunt foarte suparata din cauza asta.
De ce functioneaza: Sinceritatea ta il va convinge, poate, ca esti intr-o situatie fara iesire. Da-i vestea cat mai repede, caci cu cat nunta se va apropia mai mult, cu atat emotiile vor atinge cote maxime. Pentru a-ti imbuna prietenul, ofera-te sa te impici in pregatirile si in petrecerile de dinaintea si dupa nunta.

Articole recomandate

Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta
În ultimii doi ani, un număr semnificativ de femei au fost puse în situaţia de a renunţa la jobul avut pentru a-și supraveghea copii în contextul adoptării pe scară largă a cursurilor online. Totodată, multe angajate au fost forțate
Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022 Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022
Indiferent daca activezi intr-o agentie, esti freelancer sau conduci un start-up, trebuie sa ramai la curent cu lumea PPC, care evolueaza rapid. Noile tendinte ale anului 2022 se creioneaza deja. E bine sa intelegi ca noile campanii publicitare au nevoie de un suflu modern, de reinventare, intr-un
Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati
Egalitatea de gen reprezinta una dintre preocuparile constante in societatea actuala. La nivel international, au fost stabilite strategii pe termen mediu si lung pentru a elimina inechitatile privind accesul femeilor la educatie sau functii de conducere, dar si in ceea ce priveste egalitatea de
Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine! Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine!
O colaborare se dovedeste de succes atunci cand ambele parti sunt de buna credinta si fiecare partener face tot ce depinde de el pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Astfel, si reusita ca model de videochat in Bucuresti poate fi obtinuta in urma unei bune colaborari intre fiecare fata si
Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg? Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg?
In ultimii ani, romancele au devenit tot mai dornice de dezvoltare personala. Aceasta dorinta a venit si din nevoia de a jongla cat mai eficient cu sfera personala si cea profesionala, de a indeplini cu succes rolurile de femeie, mama, sotie, angajat sau antreprenor . Dezvoltarea personala este