Cum sa pierzi timpul la job si sa fii apreciata pentru asta!

Cum sa pierzi timpul la job si sa fii apreciata pentru asta!
  calendar_month        
Ani de zile ai fost sclava tastaturii, ai muncit ore lungi fara sa fii recompensata pentru asta, ti-ai obosit degetele si nimeni n-a observat.

Gandeste-te la toate show-urile de comedie online, la toate blogurile si barfele despre vedete pe care nu le poti urmari, pentru ca muncesti. Ei bine, gata! De-acum poti sa stai degeaba si sa-i pacalesti pe colegi si pe sefi ca de fapt muncesti din greu toata ziua. Daca altii pot s-o faca cu succes, atunci poti si tu!

Fa-ti intotdeauna un plan B

E usor sa stai degeaba si sa pretinzi ca muncesti atunci cand nu e nimeni prin preajma. Cheia e ca atunci cand isi face seful aparitia sa pari ca transpiri de atata munca. Sa ai intotdeauna un document word sau un site necesar pentru munca minimizat pe Desktop. Cand auzi pasi, deschizi repede aplicatia necesara muncii tale si pretinzi ca studiezi intens.

Stai cu ochii pe e-mail

Verifica-ti e-mailul des si da reply-uri imediat. Daca cineva te intreaba ceva ce ar necesita un pic de munca din partea ta, spune-i ca ai treaba pana peste cap si ca o vei face cat de curand, cand vei avea timp. Apoi revino cu raspunsul peste 3 zile.Tine multe hartii pe birou.

Cand vor vedea muntii de hartie, toti vor crede ca nu faci altceva decat sa muncesti.

Verifica-ti casuta vocala adesea

Cand colegii vor trece pe langa biroul tau, va parea ca stai de vorba cu un client, cand de fapt tu-ti vei verifica mesajele vocale de pe telefonul personal. Apoi, lasa si tu un mesaj pe telefonul tau de acasa cu rezultatele unui raport, ceva care sa impresioneze...

Imprima si imprima

In fiecare ora, imprima un document la intamplare pentru a avea o scuza sa te plimbi de la birou, trecand pe hol, pana la imprimanta. Pe drum, mai stai de vorba cu un coleg, mai bea o cafea, si-asa trece timpul.

Invata sa delegi

Odata si-odata tot ti se va da ceva de munca, si nu vei mai avea cum sa scapi. Acum e momentul sa delegi. Imparte munca in task-uri mai mici, pe care imparte-le si colegilor. Astfel vei avea si o scuza sa te mai plimbi, pentru a vedea progresul lor. Daca cineva important trece pe langa tine, ai grija sa-i spui colegului sa-ti dea imediat raportul pe care i l-ai cerut mai devreme.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

intrebari
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right