Cum sa-ti creezi o cariera pe care s-o iubesti

Cum sa-ti creezi o cariera pe care s-o iubesti
  calendar_month        
Cariera pe care o ai azi e rezultatul alegerilor pe care le-ai facut pana acum. Cariera pe care o vei avea la anul sau peste 10 ani va rezulta din alegerile pe care incepi sa le faci astazi.

Unele dintre aceste alegeri vor fi constiente, in timp ce altele sunt doar obiceiuri inradacinate. Iar cand dezvolti obiceiurile potrivite, acestea pot fi o forta puternica care te va propulsa in directia buna.

Iata care sunt cele 4 obiceiuri care iti vor indrepta pasii catre o cariera pe care s-o iubesti!


1. Fii atenta

Multi oameni isi petrec zilele pe pilot automat. E pacat, pentru ca aceasta atitudine ii saraceste de ocazia de a-si gasi o cariera placuta. Fa-ti un obicei din a fi atenta la 2 lucruri la munca: ceea ce iubesti la job si ceea ce detesti. Scopul tau este sa intelegi detaliile experientei tale.

2. Intelege-ti pasiunile

Cand esti atenta la munca pe care o faci observi ca unele lucruri le faci din pasiune. Intotdeauna trebuie sa te intrebi ce anume te atrage la un lucru, sau de ce iti aduce atata satisfactie. Gaseste motivele si astfel vei obtine o pasiune pe care o poti aplica si in alte situatii, nu doar la jobul pe care il ai azi.

3. Cauta schimbarea

Singurul lucru pe care poti conta e schimbarea! Foloseste asta in avantajul tau. Prea multi oameni isi vad joburile intr-un mod fix. Realitatea e ca munca este maleabila daca privesti timpul ca pe o variabila. Intreaba-te ce poti cladi pe lucrurile pe care le cunosti deja si care functioneaza in viata ta. Cum poti schimba ceea ce nu-ti place? Unele schimbari sunt mari, altele mici. In timp, vei fi surprinsa sa constati cat potential exista in schimbarea constienta.

4. Gandeste pe termen scurt si pe termen lung

Timpul este o variabila: ceea ce e imposibil azi s-ar putea ca peste un an sau 5 ani sa devina posibil. Gandirea doar pe termen scurt este una dintre cele mai mari greseli pe care o poti face, deoarece iti limiteaza potentialul. Nu trebuie sa-ti limitezi lumea, orizontul, ci sa te intrebi mereu ce poti face azi, ce poti face pana la anul sau pana peste 5 ani.

Autor: Nuage

Recomandari