Skip to article

Cum sa-ti faci o viata mai buna?

Cum sa-ti faci o viata mai buna?
Am intalnit multi oameni in ultima vreme nemultumiti de propria situatie, oameni competenti care si-au pierdut joburile, antreprenori care au falimentat sau persoane nefericite in viata de cuplu. Intr-un fel sau altul fiecare mi-a cerut sau si-a dorit o solutie magica privind rezolvarea acestor probleme.

O sa regasesti in acest articol care este aceasta solutie propusa, dar inainte de toate vreau sa lamurim impreuna cateva lucruri.

Vreau sa te avertizez ca acest articol nu este unul confortabil pentru tine care-l citesti daca te afli intr-una din situatiile de mai sus.

Daca esti intr-un moment in care cauti compasiune, nu ai nimerit unde trebuie, acesta este un articol totalmente inconfortabil, prin urmare nu-i nicio suparare daca te reintorci la activitatile tale si renunti la citirea acestui articol.

Pentru inceput enunt trei idei:
1. Esti responsabil pentru ce ti s-a intamplat.
2. Esti responsabil pentru situatia prezenta.
3. Esti responsabil pentru ceea ce urmeaza.

Obisnuim sa ne plangem des si observ ca devenim tot mai priceputi in aceasta profesie. Aproape a devenit o profesie, asa este! Centrul existentei multor oameni este ca ei se plang. Sa fim seriosi! Asuma-ti responsabilitatea pentru ce ti s-a intamplat, nu mai gasi scuze, nu mai inventa motive si nu mai da vina pe context. Cu siguranta, la un moment dat nu ai facut o alegere buna sau una inspirata, altfel nu ajungeai in aceasta situatie.

Pune diagnosticul corect!
In cele mai multe situatii apelam la medici pentru a ne rezolva problemele de sanatate. Un medic bun, inainte de toate, trebuie sa puna un diagnostic bun. Cum ar fi sa mergi la un doctor, sa-i spui ca te doare putin capul, iar el sa se uite lung la tine si sa-ti spuna: ?Este in regula, intri in operatie peste o ora si o sa-ti fac o operatie pe creier?. in mod cert ai fi sigur ca ai de-a face cu un nebun si ai fugi cat te-ar tine picioarele, motivele fiind evidente.

Cum ar fi daca ai incepe sa te comporti tu fata de tine ca un medic extraordinar de bun. Adica sa fii capabil sa-ti pui un diagnostic corect. Ce inseamna de fapt un diagnostic bun:
1. Sa-ti asumi responsabilitatea pentru situatia in care te afli.
2. Sa-ti asumi responsabilitatea ca tu ai actionat intr-un mod potrivit sa ajungi in aceasta situatie.
3. Sa pui pe o lista cauzele exacte.
4. Sa pui pe o lista simptomele cu exactitate.
5. Sa analizezi in profunzime atat cauzele, cat si simptomele.
6. Sa vezi in prezent ce minusuri majore ai tu si care te tin blocat in aceasta situatie.

Astfel ajungi sa-ti pui diagnosticul corect.

Acum ia o foaie si noteaza raspunsurile incepand de la punctul 1 la 6. Poti folosi calculatorul sau orice iti este la indemana. I-ati un ragaz de cateva minute si raspunde la intrebari si abia apoi citeste mai departe!

Ai ajuns sa citesti in continuare fara sa scrii raspunsurile, te-ai gandit ca o sa o faci mai incolo sau ti-ai dat fugitiv raspunsuri mentale? Ai ales sa amani sa raspunzi? Banuiesc ca multi dintre voi au avut tendinta aceasta. Nu este deloc un lucru bun, si fara suparare probabil si in trecut ai amanat lucruri pe care nu le-ai considerat importante si te-ai trezit in situatia in care nu mai puteai face nimic pentru ca era prea tarziu. Amanarea va fi bolovanul care te va scufunda!

Te invit sa te reintorci sa-ti raspunzi onest! Poti spune despre mine ca sunt chitibusar, insistent sau oricum altcumva, prefer insa sa ma desconsideri acum si sa ai o viata exact cum iti doresti. Asadar, reintoarce-te si raspunde intrebarilor! Daca ai facut-o deja iti cer scuze ca am fost sceptic :) . Bun, si acum ce-i de facut?


Cum sa-ti faci o viata mai buna?


Articol scris de Marian Rujoiu
Manager Trainer ? Extreme Training

www.traininguri.ro
www.marian-rujoiu.ro

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: