Skip to article

Cum sa treci peste o criza de cariera

Cum sa treci peste o criza de cariera
Te regasesti in mijlocul unei crize de cariera? Pentru a afla raspunde cu adevarat sau fals intrebarilor de mai jos.

- Cateodata ma dau bolnava pentru ca nu pot sa fac fata sarcinilor de la munca.
- Ma simt singura la actualul loc de munca si ma invinuiesc singura pentru ca nu ma pot integra.
- Recunosc ca organizatia pentru care lucrez si unii dintre colegi sunt lipsiti de etica.
- Deseori ma gandesc la alte meserii pe care le-as putea practica.

Ai niste raspunsuri sincere pentru afirmatiile de mai sus? Sunt doar o proba dintr-un posibil scenariu care ar putea indica probleme de cariera, potrivit expertului si psihoterapistului Kathy Caprino. Caprino este autoarea "Breakdown, Breakthrough: The Professional Woman`s Guide to Claiming a Life of Passion, Power, and Purpose", o carte care ajuta femeile sa treaca peste criza de cariera.

Aceasta spunea ca o astfel de criza afecteaza atat femeile cat si barbatii care nu sunt satisfacuti de unul sau mai multe aspecte ale carierei sau identitatii profesionale. Alte criza commune de cariera sunt sentimental de frica financiara, dezechilibrul professional si profesional sau problemele de sanatate.

Sase pasi pentru o schimbare de cariera:

Pentru oamenii care se intalnesc cu astfel de situatii intr-o criza de cariera, Caprino recomanda luarea masurilor.

1.Determina ce trebuie sa schimbi in viata profesionala. Aminteste-ti de toate slujbele pe care le-ai avut. Ce ti-a placut la acestea si ce ai urat?

2.Gandeste-te ce lucruri au contribuit la aparitia acestei crize de cariera si rezolva problemele pentru a nu fi urmarita la urmatoarea slujba.

3. Descopera calitatile pe care iti place sa le folosesti si utilizeaza-le. Acestea iti pot acorda incredere, putere si autoritate pentru a trece peste criza.

4. Exploreaza-ti visele si optiunile de cariera prin cercetare. Pe care le poti indeplini? Prin training? Educatie? Fii realista in legatura cu nevoile, valorile si prioritatile tale.

5. Filtreaza-ti lista cu maxim trei posibile drumuri si exploreaza-le mai atenta.

6. Creaza-ti un plan inteligent si un deadline pentru cercetare, rafinare si implementarea lucrurilor necesare pentru schimbarea carierei.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un