Skip to article

Cursurile de dezvoltare personala si profesionala sunt importante pentru evolutia in cariera

Cursurile de dezvoltare personala si profesionala sunt importante pentru evolutia in cariera
Cursurile de dezvoltare personala si profesionala nu sunt doar la moda.

Asa ca cine a zis prezent, a ascultat si a aplicat sfaturile trainerilor, a cules si roade: mai multa incredere in el si un drum profesional promitator.

Acesta este concluzia unui chestionar online realizat de Catalog-Cursuri.ro, portalul care ii aduna in acelasi loc pe cursanti si traineri, furnizorii de cursuri de calificare si companii de training.

Goana dupa diplome
In cautarea unui curs, respondentii s-au orientat in functie de recomandarile prietenilor si a motorului de cautare Google. Cu toate astea, cea mai de incredere si utilizata sursa o reprezinta portalurile de cursuri, cu peste 58% din aA€AzvoturiaA€At. In plus, s-a dovedit ca romanilor le plac diplomele.

Peste 70% prefera cursurile cu certificarea ministerelor. Paradoxal, cauta cursuri cu diplomele, dar nu se uita prea mult la partea practica. Chiar si asa, cei mai multi recunoac ca au avut rezultate pozitive dupa ce au urmat cursuri de calificare sau dezvoltare personala.

Detalii despre studiu
Portalul Catalog-Cursuri.ro a realizat un chestionar privind impactul pe care cursurile de perfectionare il au asupra celor care le urmeaza. Prin intermediul intrebarilor adresate si-au propus sa identifice atat perceptia cursantilor asupra importantei pe care cursurile de specializare ar trebui sa o ocupe in viata profesionala, cat si tendintele actuale in ceea ce priveste comportamentul de consum in acest domeniu.

Rezultatele obtinute au menirea de a le oferi firmelor de training si trainerilor o viziune de ansamblu asupra asteptarilor pe care cursantii le au in urma absolvirii unui modul de specializare, precum si o perspectiva asupra modului in care isi pot promova eficient activitatea.

Studiul a fost realizat in mediul online, prin intermediul platformelor dedicate chestionarelor si a cuprins 10 intrebari, ale caror raspunsuri sunt unice si complete, dar pot include mai multe optiuni de raspuns. Chestionarul a totalizat 206 respondenti, apartinand unor categorii de varsta diferite: 30,58% cu varsta cuprinsa intre 30 si 40, 24,76% cu varsta intre 40-50 de ani, 11,65% cu varsta de peste 50 de ani. Dintre acestia, 50% au studii universitare, 42,23% au studii postuniversitare, in timp ce 14,08% au absolvit doar liceul.

Pentru o intelegere detaliata a rezultatelor vom evidentia concret raspunsurile participantilor.

Pentru a se decide asupra unei firme de training sau de cursuri, peste 58% dintre respondenti cauta informatii pe portalurile de cursuri, peste 53% sunt influentati de recomandarile prietenilor, in timp ce 52% cauta informatii pe Google.

De asemenea, in alegerea unui curs un rol important il joaca acreditatarea si recunoasterea diplomei de catre ministerul educatiei si muncii - drept dovada, aproape 73% dintre respondenti au invocat acest criteriu drept esential pentru luarea unei decizii. In aceeasi ordine de idei, pentru aproape 57% conteaza pretul, pentru 43% conteaza programul flexibil dupa care se desfasoara trainingurile, in timp ce partea practica pe care o asigura trainerul este cel mai putin apreciata.

Aproape 92% dintre persoanele care au raspuns la intrebari au urmat macar o data un curs de calificare sau unul de perfectionare.

Peste 71% dintre respondenti considera ca trainingurile si cursurile de specializare sunt importante pentru dezvoltarea carierei, aproape 35% recunosc necesitatea efectuarii unor astfel de programe, insa in anumite situatii, in timp ce mai putin de 2% dintre respondenti nu vad utilitatea acestor cursuri.

In ceea ce priveste plata cursurilor de perfectionare, rezultatele chestionarului arata ca peste 70% dintre cei care au urmat astfel de cursuri nu au fost sustinuti de angajatori in acest demers, ci au platit singuri modulele de formare.

In urma efectuarii unui curs, aproape 84% dintre cei care au raspuns la chestionar au afirmat ca au observat o imbunatatire a performantelor profesionale, in timp ce aproape 13% nu au resimtit un efect pozitiv al cursurilor de perfectionare asupra evolutiei carierei.

Asadar, persoanele active profesional acorda o importanta majora cursurilor de perfectionare, deoarece considera ca acestea au un impact vizibil asupra evolutiei carierei. De asemenea, alegerea unui curs de formare profesionala reprezinta un proces complex, iar cei care opteaza pentru un astfel de modul de pregatire aleg sursele avizate pentru a cauta informatii despre cursurile care ii intereseaza. Interesant este si faptul ca 70% dintre romani isi platesc singuri cursurile de pregatire, ceea ce subliniaza potentialul enorm pe care il are piata de cursuri si traininguri in sistem corporate.

Catalog-Cursuri.ro este cel mai mare portal de cursuri, dezvoltare personala si profesionala din Romania. Cu o oferta de peste 1500 de cursuri/luna de la mai bine de 400 de furnizori de programe educationale inscrisi pe site.

Sursa: www.catalog-cursuri.ro

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul