Skip to article

De ce barbatii sunt afaceristi mai buni ca femeile?

De ce barbatii sunt afaceristi mai buni ca femeile?
Toata lumea stie ca barbatii vin de pe Marte, iar femeile de pe Venus, ceea ce explica, bineinteles, neintelegerile in problemele inimii. Dar cand vine vorba de afaceri, barbatii se deosebesc esential de femei in 5 puncte - si o fac mai bine! Iata unde putem sa-i copiem!

Barbatii nu-si cer scuze

Barbatii isi cer scuze foarte rar si doar daca au gresit-o rau de tot! Femeile ofera mai usor un "Imi pare rau", ceea ce le face sa para slabe in fata adversarilor, sefului sau colegilor, fara ca macar ele sa-si dea seama de acest efect.

"Imi pare rau, dar pot sa spun si eu ceva?"

Lectia invatata: Scuza-te cat mai rar!

Nu e vina lor!

Se spune ca un barbat cere o marire de salariu, iar daca aceasta i se refuza, va crede ca seful e un bou. Cand femeia cere o marire de salariu si e refuzata, va crede ca ea e o incapabila.

Si e cat se poate de adevarat! Cand femeia are un esec, ea are tendinta sa rastalmaceasca totul, sa despice firu-n patru in loc sa se concentreze asupra felului in care poate avansa de acolo. Pe de alta parte, barbatii nu isi asuma esecurile, ei pun totul pe seama influentelor exterioare si nu devin sentimentali.

Lectia: Desi o autoevaluare nu strica, prea multa analiza de sine duce la paralizie. Mergi mai departe!

Au curajul sa ceara

Statistic, barbatii au salarii mai mari decat femeile, dar pe de alta parte ei cer si mai multe mariri! Ei inteleg prea bine ca tot ce li se poate intampla e sa primeasca un simplu "Nu" si ca "Nu" inseamna de fapt "Nu acum". Frica de respingere e diminuata de faptul ca barbatii nu sunt atat de implicati emotional la serviciu.

Lectia: Intreaba-te mereu: ce ai de pierdut?

Nu pun la suflet

La ei nimic nu e personal, sunt doar afaceri! Femeile sunt legate emotional de oamenii din jurul lor, de aceea accepta mai greu feed-back-urile negative.

Lectia: Spune ce trebuie spus si nu te implica emotional la serviciu.

Se asteapta sa ii placi

Barbatii intra intr-o incapere increzatori, in timp ce femeile stiu ca trebuie sa faca mai intai dovada ca sunt capabile.

Lectia: Aceste stereotipuri au radacini adanci in cultura natiunilor, insa in zilele noastre din ce in ce mai multe femei le-au depasit si ocupa pozitii de directori. Fii mai increzatoare in fortele tale!

Autor: Nuage

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: