Skip to article

Discriminarea aduce oamenii in strada

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei continua campania antidiscriminare Profesionisti romi in domeniul medical, cu mesajul "Copiii romi viseaza ce-i lasam noi sa viseze".

Trei liceeni romi purtand in spate etichetele discriminarii vor putea fi vazuti in cele mai aglomerate zone ale Bucurestiului, luni, 12 si marti, 13 martie.

Noul experiment social creat pentru a surprinde reactiile reale, neregizate ale oamenilor se va desfasura dupa urmatorul program:

Luni, 12 martie 2012

Piata Romana - zona de la coloane
15:00 - 19:00

Piata Universitatii - TNB
15:00 - 19:00

Piata Unirii - magazinul Unirea
15:00 - 19:00

Marti, 13 martie 2012

Piata Aviatorilor - zona intrare Parc Herastrau
15:00 - 19:00

Piata Victoriei - zona Muzeu Antipa
15:00 - 19:00

"Prin aceasta actiune dorim sa facem vizibila povara etichetarii. Am pornit de la premisa ca, cel mai frecvent, ii etichetam pe cei pe care nu ii cunoastem. In acest fel reducem efortul nostru de a percepe omul, dincolo de categoria careia consideram ca acea persoana ii apartine.

Ii etichetam de multe ori pe romi considerand ca sunt o amenintare pentru noi, considerand ca tinerii romi au un viitor incert, lipsit de perspective reale. Ne dorim ca prin aceasta actiune in strada sa ii punem pe oameni fata in fata cu un adevar simplu: etichetele pe care le lipim in fruntile tinerilor romi, devin pentru acestia povara pentru o viata intreaga." declara Ana Ciutu, Coordonator PR, in cadrul proiectului.

Cei trei liceeni romi care au acceptat sa poarte in spate etichetele discriminarii, sunt clasa a XII-a, sunt bursieri si se pregatesc pentru medicina in centrele de tutorat deschise in cadrul proiectului "O generatie de specialisti romi in domeniul medical". Ei se vor plimba in zone centrale, cu etichete de 1 metru inaltime pe spate si vor culege reactii si declaratii din partea trecatorilor.

Experimentul face parte din Campania antidiscriminare "Profesionisti romi in domeniul medical" care abordeaza discriminarea din prisma efectelor pe care aceasta le are - promovarea zilnica a unor stereotipuri are efecte pe termen lung asupra romilor si poate duce la blocaje in dezvoltarea personala si profesionala a acestora.

Campania antidiscriminare este o componenta a proiectului O generatie de specialisti romi in domeniul medical, derulat in Romania de ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei in parteneriat cu Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate - SASTPEN si Open Society Institute.

In cadrul proiectului este implementat un mecanism de sustinere a tinerilor apartinand minoritatii rome prin oferirea de pregatire academica si scoaterea la concurs a peste 400 de burse in domeniul medical in anii academici 2011-2012, 2012-2013.

Pana acum, 78 de studenti medicinisti si elevi ai scolilor postliceale medicale au devenit bursieri, iar 98 de elevi de liceu beneficiaza de burse si sesiuni de pregatire pentru sustinerea examenului de admitere in institutii de invatamant din domeniul medical.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE