Skip to article

Esti workaholic? Cum iti dai seama?

Esti workaholic? Cum iti dai seama?
Singurul tau hobby este munca? Este foarte probabil ca sa fii workaholic.

Scenariul de mai jos iti suna familiar? Iti iubesti munca si esti responsabila pentru multiple proiecte si task-uri, care continua sa iti fie alocate tie si grupului tau. Esti practic incantata de presiunea deadline-urilor. Poate ca ai mai multe joburi sau chiar propria afacere. Orele de munca sunt multe, orele libere sunt putine, iar orele de somn sunt si mai putine. Vacantele si iesirile in oras cu prietenele sunt amintiri indepartate. Singurul tau hobby este munca.

Este foarte probabil ca tu, sau cineva cunoscut tie, sa fie workaholic . Aceste persoane traiesc pentru job-ul lor, petrec foarte des multe ore la birou si continua munca si acasa. Cand munca devine singura activitate din viata unui om si este pusa deasupra lucrurilor cu adevarat importante (prietenii sau familia), problema este critica.

O parte a problemei este de ordint social. Romanii lucreaza mai multe ore pe zi decat in anii precedenti, iar cu toate restructurarile si diminuarea fortei de munca, din ce in ce mai multi angajati lucreaza peste program pentru a completa si munca altora. Unele studii arata ca mai mult de 40% dintre angajati nici nu se gandesc sa-si ia concediu, pentru ca le este teama sa nu intre pe lista neagra a angajatorilor.

O alta parte a problemei este tehnologica. Traim si muncim intr-un mediu conectat - e-mail-uri, mesaje instante, fax, telefoane mobile si altele - toate acestea obligand angajatul sa nu isi poate oferi prea mult timp liber doar pentru el.

Un alt factor al problemei este financiar. Chiar daca din ce in ce mai multi definesc gresit notiunea de succes, fiind de parere ca acesta se masoara in bunuri materiale si financiare, sau simplul fapt ca romanii au inceput sa aibe cate doua slujbe, pentru a reusi sa-si plateasca creditele si facturile, am devenit per total, un popor care munceste peste program din considerente financiare.

Oricare ar fi motivele, workaholism-ul este o conditie periculoasa, care poate duce foarte usor la declin si dezbinare familiala, dar si la probleme medicale precum stresul. Cand munca devine singurul motiv pentru care mai existam, cand devine singurul nostrul gand si singura activitate care ne face fericiti, este cazul sa intervenim serios. Si nu va spun sa confundati munca sarguincioasa cu workaholism-ul. Cei care muncesc serios, cunosc limitele dintre slujba si viata personala si pot functiona corect, in timp ce workaholicii nu au timp pentru ei si nu se pot descurca bine in afara muncii.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un