Skip to article

Gestionarea eficienta a timpului

Gestionarea eficienta a timpului
Exista numeroase persoane care intr-un timp record reusesc sa duca la bun sfarsit, cu constiinciozitate, zeci de taskuri.

Si mai exista persoane, la fel de numeroase, care desi au la dispozitie timp berechet, par ca "se impiedica" la fiecare minut de ceva, iar cele cateva taskuri incepute, dar niciodata terminate, le creeaza numai angoase.

Ce ii ajuta pe primii sa fie eficienti si rapizi si ce le lipseste ultimilor sa dea randamentul cerut? Pentru ambele intrebari raspunsul este acelasi: gestionarea eficienta a timpului.

Fiecare activitate cere un anumit timp pentru indeplinirea ei, timp care difera in functie de mai multi factori, cel mai important fiind complexitatea ei.

Reteta unei cariere de succes numara printre ingredientele ei si alocarea corecta de timp pentru fiecare task pe care persoana respectiva il are de indeplinit.

Astfel incat sa iti poti asuma in mod corect si real responsabilitati profesionale, dar sa ai si o viata personala si o sanatate in parametri optimi.

Ne planificam activitatile in functie de prioritati. Insa ce ne facem atunci cand intr-un timp scurt avem de indeplinit mai multe taskuri, toate la fel de importante pentru sfera profesionala in care ne desfasuram activitatea?

Specialistii in resurse umane sustin ca desi nu exista o reteta universal valabila pentru aceste situatii, totusi, in linii mari, se pot trasa cateva directii de optimizare:

Planificare reala
Este normal sa iti doresti sa indeplinesti un task in cel mai scurt timp cu putinta, insa nu cadea in capcana utopiei. Niciodata un email profesional de solicitare a unei intrevederi de afaceri nu iti va lua doar 5 minute sa il redactezi si sa il trimiti.

Asa ca in loc sa scrii un fiasco care te poate costa scump sau sa intarzii peste "planificare", acorda fiecarui task timpul real necesar pentru el.

Vei observa ca in timp acest timp se va scurta iar tu vei deveni mai eficienta. Pentru ca fara sa iti dai seama, ai eliminat din ecuatie un factor care te perturba: stresul intarzierii.

Relaxare suficienta
Da, la prima citire suna exact pe dos. Cum sa te relaxezi cand tie nu iti ajunge timpul sa termini tot ce ai de facut?

Insa gandeste-te putin si vei realiza esenta. Un intelect obosit si in permenenta stresat isi pierde incet-incet eficienta, iar randamentul scade drastic. Acorda-ti 5 minute de relaxare dupa indeplinirea fiecarui task important.

Decongestioneaza-ti mintea de la tot ce tine de birou si relaxeaza-te. Deseori gandul la ceva placut incarca organismul cu energie pentru continuarea activitatii din ziua respectiva.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un