Skip to article

Gestionarea eficienta a timpului

Exista numeroase persoane care intr-un timp record reusesc sa duca la bun sfarsit, cu constiinciozitate, zeci de taskuri.

Si mai exista persoane, la fel de numeroase, care desi au la dispozitie timp berechet, par ca "se impiedica" la fiecare minut de ceva, iar cele cateva taskuri incepute, dar niciodata terminate, le creeaza numai angoase.

Ce ii ajuta pe primii sa fie eficienti si rapizi si ce le lipseste ultimilor sa dea randamentul cerut? Pentru ambele intrebari raspunsul este acelasi: gestionarea eficienta a timpului.

Fiecare activitate cere un anumit timp pentru indeplinirea ei, timp care difera in functie de mai multi factori, cel mai important fiind complexitatea ei.

Reteta unei cariere de succes numara printre ingredientele ei si alocarea corecta de timp pentru fiecare task pe care persoana respectiva il are de indeplinit.

Astfel incat sa iti poti asuma in mod corect si real responsabilitati profesionale, dar sa ai si o viata personala si o sanatate in parametri optimi.

Ne planificam activitatile in functie de prioritati. Insa ce ne facem atunci cand intr-un timp scurt avem de indeplinit mai multe taskuri, toate la fel de importante pentru sfera profesionala in care ne desfasuram activitatea?

Specialistii in resurse umane sustin ca desi nu exista o reteta universal valabila pentru aceste situatii, totusi, in linii mari, se pot trasa cateva directii de optimizare:

Planificare reala
Este normal sa iti doresti sa indeplinesti un task in cel mai scurt timp cu putinta, insa nu cadea in capcana utopiei. Niciodata un email profesional de solicitare a unei intrevederi de afaceri nu iti va lua doar 5 minute sa il redactezi si sa il trimiti.

Asa ca in loc sa scrii un fiasco care te poate costa scump sau sa intarzii peste "planificare", acorda fiecarui task timpul real necesar pentru el.

Vei observa ca in timp acest timp se va scurta iar tu vei deveni mai eficienta. Pentru ca fara sa iti dai seama, ai eliminat din ecuatie un factor care te perturba: stresul intarzierii.

Relaxare suficienta
Da, la prima citire suna exact pe dos. Cum sa te relaxezi cand tie nu iti ajunge timpul sa termini tot ce ai de facut?

Insa gandeste-te putin si vei realiza esenta. Un intelect obosit si in permenenta stresat isi pierde incet-incet eficienta, iar randamentul scade drastic. Acorda-ti 5 minute de relaxare dupa indeplinirea fiecarui task important.

Decongestioneaza-ti mintea de la tot ce tine de birou si relaxeaza-te. Deseori gandul la ceva placut incarca organismul cu energie pentru continuarea activitatii din ziua respectiva.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE