Skip to article

Importanta primei impresii in relatiile de afaceri

Importanta primei impresii in relatiile de afaceri
Unii oameni sunt centrul atentiei in fiecare context social, facandu-l pe cel de langa el sa se simta cea mai importanta persoana si reusind sa comunice exact ce si-au propus. Pentru altii insa, prima intalnire creeaza disconfort si emotii, nestiind cum sa conduca o comunicare eficienta fata in fata.

Fie ca este vorba de interviuri, vanzari, networking sau coordonarea unei echipe, succesul in afaceri depinde de stabilirea unor relatii cu alti oameni. Acest lucru se face din primele secunde in care am stabilit contactul vizual, prima impresie fiind decisiva in crearea unei legaturi, mai ales in lumea afacerilor, unde rareori ti se ofera o a doua sansa.

Un studiu recent a dovedit ca in relatiile bazate pe incredere, este mai dificil sa treci peste o prima impresie gresita decat peste o tradare a increderii dupa ce s-a creat o legatura. Aceasta ramane mereu intiparita si afecteaza permanent relatia creata. Mai mult, sociologi si psihologi din America au dovedit ca prin analiza unui film de cateva secunde ale primei intalniri, iti poti da seama de nivelul de performanta al individului intr-un domeniu.

Importanta primei impresii in relatiile de afaceri

Pornind de la comunicarea non verbala, prima impresie se creeaza prin acumularea tuturor elementelor precum: tinuta, mers, gesturi, zambet, trasaturi ale fetei, atitudine, parfum, modul in care strangi mana si contactul vizual. Desi este dificil sa stabilesti de la inceput compatibilitatea cu o persoana, putem transmite mesajul corect prin contact vizual, ce inspira incredere in sine, strangerea de mana potrivita ca intensitate, zambet amabil si tinuta.

Nicholas Boothman, recunoscut ca lider mondial in transformarea primei impresii intr-o relatie profitabila, in comunicarea fata in fata, de catre Economist Magazine si The New York Times, aduce sistemul relatiilor instantanee in lumea afacerilor si ne impartaseste secretele eficientizarii comunicarii directe. Programul propus debuteaza cu elementele NLP, pornind de la patru aspecte de care trebuie sa tinem cont: atitudine, limbaj, trup si congruenta, identificand ulterior in lumea afacerilor 4 tipologii cheie Visatorii, Convingatorii, Supervizorii si Analistii si descriind modul in care trebuie sa interactionam cu acestea.

"Cum sa construiesti relatii de afaceri in 90 de secunde" reprezinta un ghid pentru maximizarea oricarei oportunitati de afaceri si eficientizarea vanzarilor, prin crearea si stabilirea unor relatii din primele secunde. Interesanta si usor de urmarit datorita exemplelor si exercitiilor, lucrarea reprezinta una din cele mai bune carti pe construierea raportului si folosirea tehnicilor NLP.

Cum sa construiesti relatii de afaceri in 90 secunde
Nicholas Boothman
Colectia Cunoastere si Autoeducare BUSINESS
Editura AMALTEA

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un