Skip to article

Importanta unui bun management al timpului

Importanta unui bun management al timpului
Importanta unui bun management al timpului ne loveste pe toti intr-un anumit punct al carierei. Vei avea foarte mult de munca si va trebui sa-ti evaluezi timpul pe care il ai la dispozitie. Exista cativa factori pentru care managementul timpului este foarte important intr-o cariera.

1. Timpul este o resursa limitata

Exista un proverb chinezesc care spune "Tot aurul din lume nu poate cumpara timpul care a trecut". Daca stim ca timpul este o resursa limitata, normal ar fi sa-l pretuim. Pana la urma deadline-urile se apropie chiar daca lucram la ele de ceva timp sau de curand. Din moment ce timpul e pierdut, nu poate sa fie recuperat. Munca iti va fi compromisa.

2. Pasi mici spre obiective mari

Pentru a avea succes in cariera, important este sa-ti stabilesti obiectivele. Mai mult, aceste obiective trebuie sa fie setate pe o limita de timp. Aceasta limita de timp trebuie sa fie controlata ca atare. Orice obiectiv care nu are o limita de timp nu are ce cauta in agenda. Succesul in cariera nu vine intr-o zi. Totul se rezuma la timp.

Importanta unui bun management al timpului sta la baza acestor pasi mici spre obiectivele mari. Daca lasam secundele si minutele sa se consume degeaba, acelasi lucru se va intampla cu orele si zilele. Rezultatele vor fi slabe in aceste circumstante.

3. Eficienta muncii este asociata cu timpul

Ca sa fii eficient la munca trebuie sa-ti gestionezi timpul. Utilizarea optima a timpului inseamna rezolvarea sarcinilor in cea mai scurta perioada. Daca iti poti administra timpul bine, ai un avantaj in competitia cu colegii de munca. Ai sanse mult mai mari ca pe viitor sa fii insarcinat cu proiecte mult mai importante.

Cand sefii te vad ca pe un muncitor eficient, capeti un avantaj competitiv in unite. Asta se traduce printr-un scor mai bun, mai multa incredere si respect din partea persoanelor de la serviciu.

4. Cunoaste-ti prioritatile la munca

O parte foarte importanta a utilizarii bune a timpului la munca implica rezolvarea problemelor urgente sau importante. Pentru a deveni si mai eficient, trebuie sa te concentrezi bine la ceea ce este important.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un