Skip to article

Incepe scoala ... de soferi!

Incepe scoala ... de soferi!
Fie ca este din nevoie personala, din placere sau pura pasiune, din ambitie sau pur si simplu sa intram in ?randul lumii?, ne apucam de scoala de soferi, scopul final fiind obtinerea carnetului de conducere. Oricine isi doreste sa ia volanul in maini si sa uite de taxi sau RATB. De ce nu si tu?

Insa ce trebuie sa stim atunci cand incep scoala de soferi? De ce acte avem nevoie sa ne inscriem? Cat dureaza? Ce trebuie sa facem? Citeste mai departe, avem noi grija sa afli toate detaliile.

Primul pas dupa ce te hotarasti sa incepi scoala de soferi este sa cauti o scoala. In Bucuresti vei gasi in jur de 40 de scoli, daca nu mai multe. Tot ceea ce conteaza este decizia pe care o ei, ce scoala de soferi iti alegi. Atunci cand faci aceasta alegere trebuie sa ai in vedere cativa factori: ce fel de masini au, cat de folosite sunt, in ce conditie se afla, daca instructorii sunt buni, daca exista profesor de legislatie, care este costul real al investiei, si foarte important: exista un contract care sa delimiteze drepturile si obligatiile partilor?

Nu te lasa pacalit/a de orice instructor care se va lauda in fata cu oferta lui. Cantareste bine.
Incepe scoala ... de soferi!


Cat dureaza scoala de soferi? Legal vorbind, numarul orelor parcurse la volan insumeaza un total de 30 de ore. La aceste 30 de ore, daca firma respectiva va pune la dispozitie si cursuri de legislatie cu un profesor avizat, mai adaugati inca 13-15 ore. Cat dureaza in total? Aproximativ o luna scoala de soferi, si inca trei saptamani eliberarea actelor necesare pentru examen.

Stim ca scoala de soferi presupune o investitie si daca nu sunteti pe banii vostrii, parintii s-ar putea sa se ghideze dupa un pret mai mic. Chiar si asa trebuie sa aveti in vedere ca scolile ieftine sunt si de proasta calitate: masini in conditie proasta, instructori prea ocupati ca sa te invete si pe tine, etc. Nu evitati sa platiti peo parte, ca veti plati si mai mult pe alta parte.

Actele necesare? In primul rand ca sa te inscrii la scoala de soferi trebuie sa te prezinti la prima sedinta de condus cu: copie dupa buletin/cartea de indentitate, avansul pentru taxa de scolarizare, o fotografie tip buletin/pasaport, aviz psihologic, si o fisa medicala din care sa reiasa ca persoana respectiva este apta pentru a conduce pe drumurile publice. Costurile pentru actele medicale variaza intre 100 si 200 lei.
Nu am terminat cu actele! Pe parcursul desfasurarii cursurilor de conducere, dosarul candidatului se mai ?imbogateste? cu alte acte: o chitanta pentru taxa de examinare, cazierul judiciar, fisa de scolarizare si fisa de evidenta a orelor de conducere.

De ce anume mai ai tu nevoie? De doua carti: una de curs al legislatiei, chiar daca scoala de soferi iti asigura cursuri de legislatie, de ce sa nu ai si tu si sa citesti cand vrei iar atunci cand ai o nelamurarie sa o discuti la curs, si a doua de chestionare. Aveti foarte mare grija atunci cand le cumparati sa fie inscrisa pe ele data pana la care sunt valabile legile.

Mult succes la examen si in trafic!

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul