Skip to article

Mituri legate de cariera

Mituri legate de cariera
Este mult mai usor sa te sustragi de la o sarcina, promovare sau responsabilitate creand mituri, nu? Te poate contrazice cineva?

In general, de-a lungul anilor, s-a observat ca acest mituri nu sunt decat incercari de explicare a realitatii legate de cariera si sunt inselatoare, duc pe o cale gresita si pot opri procesul de planificare si dezvoltare in cariera. Iata cateva mituri frecvente:

Este intotdeauna loc in top sau la alt nivel superior pentru o persoana in plus.

Acest mit sau incercare de exemplificare a realitatii contrazice sau nu tine cont de faptul ca, in majoritatea organizatiilor din zilele noastre, structurile organizationale sunt piramidale si , in consecinta, atat nivelurile ierarhice, cat si posibilitatile de promovare sunt limitate.

Aderarea la acest mit genereaza aspiratii nerealiste si frecvente frustrari. Nu este nimic rau in faptul ca un individ doreste sa ocupe un post superior, insa acesta trebuie sa tina seama ca sansa de realizare este foarte mica. De asemenea, de cele mai multe ori succesul in cariera este concentrat exclusiv asupra promovarii, insa oportunitatile de avansare sunt adesea limitate. De aceea, programele carierei trebuie concentrate, mai degraba, asupra dezvoltarii carierei decat asupra avansarii.

Prin urmare, analiza atenta a cestui mit sugereaza faptul ca este deosebit de important sa ne alegem acel drum in cariera care sa fie cat mai realist si cat mai sigur de parcurs.

Mituri legate de carieraCheia succesului este sa fii la locul potrivit la momentul potrivit.

Ca multe alte mituri legate de profesie, acest mit este destul de adevarat sau de evident pentru a fi credibil. Astfel, sunt numeroase situatiile in care se poate dovedi ca succesul unei persoane este datorat faptului ca acesta s-a aflat la locul potrivit la momentul potrivit.

In consecinta, oamenii care adera la acest mit sau la aceasta incercare de explicare a realitatii resping sau nu tin seama de filosofia sau de practica planificarii si dezvoltarii carierei. In conceptia acestora, o persoana care proiecteaza sau previzioneaza cu atentia dezvoltarea unei cariere poate, mai degraba, sa fie afectata decat sa accepte, pur si simplu, viitorul.

Aderenta la acest mit poate fi primejdioasa, deoarece poate duce la automultumire si la o atitudine care poate pregati esecul sau insuccesul.

Este intelept sa mentii separate viata de familie si viata profesionala.

Teoria si practica manageriala in domeniul resurselor umane dovedesc ca oamenii nu pot lua decizii intelepte sau realiste privind cariera lor daca nu au in vedere experienta, ajutorul si sustinerea partenerului de viata.

De asemenea, pe fondul mentalitatilor, convingerilor, impresiilor sau sensibilitatilor lor cu privire la posturile ocupate, atat sotul, cat si sotia trebuie sa inteleaga factorii de baza care au o pondere importanta in luarea deciziilor legate de cariera.

O persoana sanatoasa sau puternica manifesta, de obicei, si alte interese in afara postului, iar strategia carierei individuale trebuie sa fie proiectata astfel incat sa recunoasca si sa sprijine aceste alte interese si sa nu le contrazica sau sa le neglijeze.

Obiectivele carierei trebuie sa aiba in vedere in general toate obiectivele vietii. Prea adesea totusi, obiectivele carierei intra mai degraba in conflict decat sustin sau sprijina obiectivele vietii.

Iarba este intotdeauna mai verde de cealalta parte a gardului.

Daca se are in vedere acest mit sau aceasta incercare de explicare a realitatii, indiferent ce cale a carierei este urmata de o persoana, o alta cale pare, intotdeauna, mai atractiva.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul