Skip to article

Nu-l lasa sa te concedieze! (I)

Nu-l lasa sa te concedieze! (I)
Pfiu! Ai supravietuit recesiunii! Sau poate compania ta a reusit sa evite concedierile in masa. Oricum ar fi, esti unul dintre cei norocosi care inca mai are un job.

Spre deosebire de multi prieteni si membri ai familiei, nu va trebui sa renunti la abonamentul la cablu - inca!

Dar in loc sa stai confortabil la birou, mai bine te-ai gandi la ce-ai putea sa faci pentru a deveni indispensabila la job. Daca vrei sa fii ultima persoana la care se va renunta, urmeaza sfaturile urmatoare!

1. Salveaza banii companiei

Acum e timpul sa le arati celor de la conducere ca stii sa te dramuiesti si sa faci tot ce-ti sta in putinta pentru a face economii. Nu aprinde toate luminile, imprima pe ambele fete ale hartiei, mergi de mai putine ori la toaleta: eforturile tale vor fi apreciate.

2. Fii optimista

Nimeni nu vrea sa lucreze cu o persoana pesimista. Si mai ales acum. Vestile proaste abunda, si toata lumea s-a saturat de ele. Asa ca nu te mai plange de factura la intretinere, fa glume (in momentele potrivite), impartaseste povesti de business-uri de succes cu colegii tai. Zambeste. Lucrurile iti merg bine. Doar ai un job, sau ai uitat?

3. Munceste peste program

Nu trebuie sa stai pana la miezul noptii, ci doar sa fii pregatita sa stai pana termini treaba. De asemenea, poti veni mai devreme cu 15 minute ca sa te organizezi inainte de inceperea programului.

4. Fii un lider

Chiar daca nu esti manager, te poti purta ca si cand ai fi. Un lider este acela care ii ajuta pe ceilalti, este acela care intelege treburile companiei la nivel macroscopic si care se lupta pentru atingerea obiectivelor. Companiile au nevoie de lideri. Lasa managerul din tine sa iasa la suprafata!

5. Stai departe de barfa

Vestile calatoresc repede. Mai ales vestile interesante... Ghici ce: daca ai auzit ceva, se poate ca si seful tau sa fi auzit! Si daca joci vreun rol in propagarea barfelor, seful va afla si despre asta.

Desi poate fi tentant, nu te avanta in claca barfitorilor! De indata ce o vei face, devii implicata, iti faci dusmani si isi pierzi profesionalismul. Daca cineva iti incredinteaza un secret, ai grija sa se opreasca la tine, nu duce vorba mai departe! Locul de munca poate parea uneori asemenea liceului, dar nu e (din fericire!).

Citeste aici celelalte sfaturi pentru a evita concedierea!

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul