Skip to article

Organizarea eficienta a timpului la job

Organizarea eficienta a timpului la job
Multi dintre noi pretindem ca zilele noastre nu sunt irosite. Spui ca esti foarte organizat, ca stii unde te indrepti si ceea ce faci. Daca crezi acest lucru, atunci esti in minoritate. Majoritatea oamenilor sunt frustrati in ceea ce priveste o zi neproductiva. Am vrea sa facem cat mai multe intr-o zi.

Ideea de organizare eficienta a timpului exista printre noi de mai mult de 100 de ani. Din pacate acest termen creeaza o impresie falsa la ceea ce o persoana poate sa faca. Timpul nu poate fi condus, este incontrolabil. Numai noi ne putem conduce pe noi insine si utilizarea timpului nostru.

Organizarea eficienta a timpului reprezinta de fapt organizarea eficienta a propriei persoane. Este interesant ca aptitudinile pe care trebuie sa le controlam la altii aunt aptitudinile pe care care trebuie sa le avem noi si anume abilitatea de a planui, a delega, organiza, directiona si controla.

Pentru a-ti organiza timpul eficient la munca este important sa stii ce aspecte din planul personal trebuie imbunatatite. Exista anumiti factori care te fac sa pierzi timpul care trebuiesc indentificati.

Intreruperi - telefon;
Intreruperi - vizitatori personali;
Sedinte;
Sarcini pe care trebuia sa le delegi;
Indecizii;
A actiona cu informatii incomplete;
Legaturile cu membrii echipei;
Criza de management;
Comunicare neclara;
Cunostinte tehnice inadecvate;
Obiective si prioritati neclare;
Lipsa planificarii;
Stresul si oboseala;
Neputinta de a spune nu;
Managementul biroului si dezorganizarea personala.

Din fericire acestea sunt strategii pe care le poti folosi pentru a-ti organiza timpul, pentru a fi mai mult in control si a reduce stresul, dar iti poti analiza acest timpul si vedea cum ambele pot fi cauza si solutia la provocarile organizarii timpului eficient.

Telefonul
Acesta este instrumentul de comunicare cel mai la indemana si totusi poate fi cel mai mare dusman in organizarea eficienta a timpului daca nu stii sa-l controlezi.

Organizarea eficienta a timpului la job

Lipsa prioritatilor/obiectivelor
Este probabil cel mai mare si cel mai important pierzator de vreme. Afecteaza ceea ce facem atat profesional cat si personal. Din pacate prea multi dintre noi consideram ca telurile si obiectivele sunt consideratii anuale si nu zilnice. Astfel se pierde timp valoros pe lucruri minore si nu pe lucruri care sunt importante pentru munca si vietile noastre.

Incerci prea multe. Multi oamnei simt ca trebuiau sa rezolve tot deja de ieri si nu isi acorda suficient timp sa faca lucrurile cum trebuie. Acest fapt conduce la proiecte terminate doar pe jumatate si nici un sentiment de realizare.

Vizitatori
Cuvintele care isi rapesc timpul sunt "Ai un minut?". Toti sunt vinovati, atat colegii cat si seful. Sa stii sa lucrezi cu intreruperile este una dintre aptitudinle cele mai bune pe care le poti invata.

Delegatii proaste
Cei mai buni manageri au abilitatea de a delega anumite sarcini catre echipa pentru a se asigura ca sunt facute cum trebuie. Regula generala este ca daca unul dintre membrii echipei poate duce o sarcina la bun sfarsit 80% din cat poti tu, atunci delega.

Birou dezordonat
Cand termini de citit acest articol, arunca o privire la biroul tau. Daca poti vedea mai putin de 80% din el, atunci probabil ca suferi de stresul biroului. Cele mai eficace persoane lucreaza cu birouri curate si organizate.

Incapacitatea de a spune nu
Regula generala este ca daca oamenii pot arunca din munca lor si din problemele lor pe umerii tai, atunci o vor face. Unele dintre cele mai stresate persoane nu au abilitatea de a spune nu pentru a nu supara pe ceilalti.

Sedinte
Studiile arata ca in medie, o persoana petrece aproximativ 10 ore pe saptamana in sedinte.

Iata cateva dintre modalitatile eficace pentru a-ti organiza cat mai bine timpul la locul de munca.

Intotdeauna defineste-ti obiectivele cat mai clar cu putinta.
Analizeaza cum iti folosesti timpul.
Fa-ti un plan.
Fa-ti o analiza a planului.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul