Skip to article

PhotoReading sau cum sa citesti 4 carti pe zi

PhotoReading sau cum sa citesti 4 carti pe zi
In weekendul 2-3 aprilie va fi organizat la Bucuresti un Curs de Citire Fotografica (PhotoReading) - www.myphotoreading.ro - sustinut de Connie Larkin, unul din cei doi instructori romani certificati de Learning Strategies.

Cursul se desfasoara intre orele 09:00 si 17:00, timp in care participantii invata tehnica de PhotoReading si citesc 4 carti si mai multe articole.

"Intr-o perioada in care totul se face in viteza, a putea citi rapid materiale diverse, deseori obligatorii pentru locul de munca sau facultate, devine un lucru dorit de multe persoane, un atu pe care il poate avea oricine acum.

Interesul pentru PhotoReading este din ce in ce mai mare, fapt dovedit de numeroasele persoane care se intereseaza de acest curs. Rezultatele sunt de asemenea vizibile imediat" a declarat Connie Larkin, PhotoReading Instructor si Life Coach.

A citi 25.000 de cuvinte pe minut inseamna a "fotografia mental" o carte de 300 de pagini in mai putin de trei minute.

Sintagma in sine poate reprezenta pentru multi ceva ce apartine de domeniul fantasticului si ca atare imposibil de pus in practica in viata reala. Contrariul acestei pareri preconcepute, in viziunea lui Connie Larkin, PhotoReading Instructor si Life Coach, este dat de rezultatele benefice pe care le-au avut cei care au participat la cursul de Photoreading.

"Cursul de PhotoReading este un curs transformational in care vechea paradigma a cititului este inlocuita cu o noua abordare a materialului scris. Prin aceasta abordare se descarca materialul scris in creierul nostru in fenomenalul ritm de o pagina pe secunda", afirma Connie intr-o scurta prezentare.

Desi pare o idee radicala, conceptul exista inca din anii 1800, iar dovezi despre aceasta abordare diferita a paradigmei de a citi exista in diverse domenii, de la traininguri militare la arte martiale sau traditii religioase.

In 1986 Paul Sheele a redescoperit aceasta tehnica si a structurat-o intr-o forma accesibila pentru cei care isi doresc sau au nevoie sa acumuleze o cantitate mare de informatii intr-un timp din ce in ce mai scurt.

Avantajele urmarii unui astfel de curs sunt destul de evidente: productivitate crescuta datorita capacitatii imbunatatite de asimilare a informatiilor, eliminarea stresului cauzat de citit, imbunatatirea memoriei, formarea unui mod de gandire mai direct.

Dintre toate acestea, cel mai apreciat avantaj este acela de time - saving.

Pentru mine, cursul de PhotoReading a fost o experienta deoasebita. Mi se pare ca acum am la indemana o intreaga lume de carti si nu mai trebuie sa imi fac clasicele griji pentru lipsa de timp. Mi s-au parut utile si tehnicile de citire rapida pe care le-am invatat si pe care le folosesc deja cu succes la job. Este o experienta pe care as recomanda-o oricui pentru ca intr-adevar face o diferenta, declara Sanziana Fanica, Senior Account Executive la McCann Erickson Bucharest.

De aceeasi parere au fost si alti participanti ai cursului, manageri ai companiilor din Romania, care au declarat intr-o etapa de follow-up ca in prezent reusesc sa parcurga o cantitate semnificativa de documente mult mai repede ca inainte, scopul urmarii cursului fiind indeplinit.

PhotoReading - un instrument eficient pentru elevi si studenti

Tudor Ioan Sandor, elev in clasa a 11a spune:
Pentru mine, cursul de fotocitire a revolutionat modul de a percepe totul din jurul meu. Nu doar la nivelul cititului, ci pur si simplu am inceput sa VAD cate lucruri incredibile se intampla in jurul meu in fiecare zi. La doar o saptamana de cand am terminat cursul am citit deja 6 carti, toate destul de groase, le-am inteles mai bine si am rezonat cu ele mult mai mult decat daca le-as fi citit in modul traditional.

Unul din rezultatele cele mai vizibile si concrete a fost nota mea din teza la limba latina, materie pe care nu o suportam de ani de zile si la care abia daca aveam note de trecere si acelea obtinute prin copiat. Fotocitind manualul de latina timp de jumatate de ora in seara dinaintea tezei, am reusit a doua zi sa iau nota 8 la teza, fara sa copiez.

A inceput sa-mi placa sa scriu, si chiar sa imi fac temele, ceea ce pentru mine este destul de impresionant, pentru ca eu nu ma vad ca un elev de tip A, dar am ajuns sa am rezultate la scoala la acest nivel, cu un efort minimal.

Mai multe informatii despre curs sau despre modalitatile de inscriere puteti afla de pe www.myphotoreading.ro

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un