Skip to article

Planifica-ti ziua eficient (II)

Planifica-ti ziua eficient (II)
Daca reusesti sa iti organizezi eficient propriile resurse vei avea si satisfactii pe plan profesional, iar de aici pana la o avansare in cariera nu mai este decat un pas.

Pe langa sfaturile in cariera oferite acum cateva zile iata cateva lucruri utile de care poti tine cont pentru o eficienta maxima:

Finalizeaza-ti proiectele incepute.
Indiferent ca sarcina nou aparuta este importanta si trebuie rezolvata cat mai repede cu putinta, asta nu insemna ca este ok sa abandonezi proiectul la care lucrai, la fel de important si el.

Oamenii care incep o mie de lucruri in acelasi timp au mari "sanse" sa nu termine niciunul. Iar impresia unanima despre ei este ca sunt teribil de "imprastiati". Si chiar asa este. Caci timpul pe care il irosesti sa treci de la un lucru la altul este un timp pe care l-ai pierdut definitiv.

Ajuta cu cap.
Ok, am inteles, este vorba de colega ta care are nevoie de tine si care te roaga disperata sa o ajuti sa termine nu stiu ce proiect, caci a intrat in criza de timp.

Insa in acelasi timp asigura-te ca si tu ai timpul necesar sa iti termini propriile proiecte, inainte a te afunda in al ei. Oamenii saritori si care ajuta mereu sunt apreciati intotdeauna. Insa nu de sefi, ci de ceilalti colegi, cel mult. Caci sefii vor vedea in raportarea finala doar proiectele tale, lasate neterminate.

Renunta la obiceiurile "nocive"
Cum nu ai asa ceva? Te asigur ca nu te-ai gandit suficient. Ajungi la ora 9 la birou insa observi ca te apuci de munca mereu dupa ora 10? Din ce cauza?

Ah, este vorba de cafeaua de dimineata, de cele 2 tigari ale cafelei de dimineata si de barfa cu colegele, spusa la aceeasi cafea de dimineata.

Nu ti se pare ca pierzi prea mult timp cu aceste lucruri care nu iti aduc nimic bun in viata ta? Intrebarea se aplica cu pertinenta si la restul zilei: care sunt lucrurile din cauza carora timpul parca nu-ti mai ajunge?

Poate e internetul, poate sunt discutiile interminabile cu colegii, poate e chiar perfectionismul care te tine prea mult langa un document, poate e obiceiul de a te intrerupe cu fiecare nou e-mail sosit.

Articole recomandate

Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta
În ultimii doi ani, un număr semnificativ de femei au fost puse în situaţia de a renunţa la jobul avut pentru a-și supraveghea copii în contextul adoptării pe scară largă a cursurilor online. Totodată, multe angajate au fost forțate
Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022 Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022
Indiferent daca activezi intr-o agentie, esti freelancer sau conduci un start-up, trebuie sa ramai la curent cu lumea PPC, care evolueaza rapid. Noile tendinte ale anului 2022 se creioneaza deja. E bine sa intelegi ca noile campanii publicitare au nevoie de un suflu modern, de reinventare, intr-un
Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati
Egalitatea de gen reprezinta una dintre preocuparile constante in societatea actuala. La nivel international, au fost stabilite strategii pe termen mediu si lung pentru a elimina inechitatile privind accesul femeilor la educatie sau functii de conducere, dar si in ceea ce priveste egalitatea de
Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine! Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine!
O colaborare se dovedeste de succes atunci cand ambele parti sunt de buna credinta si fiecare partener face tot ce depinde de el pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Astfel, si reusita ca model de videochat in Bucuresti poate fi obtinuta in urma unei bune colaborari intre fiecare fata si
Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg? Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg?
In ultimii ani, romancele au devenit tot mai dornice de dezvoltare personala. Aceasta dorinta a venit si din nevoia de a jongla cat mai eficient cu sfera personala si cea profesionala, de a indeplini cu succes rolurile de femeie, mama, sotie, angajat sau antreprenor . Dezvoltarea personala este