Skip to article

Reinventeaza-ti stilul de lider

Reinventeaza-ti stilul de lider
Modelului comun de sef din anii 1900 ii placea sa vada frica pe fetele angajatilor sai. Dupa 50 de ai, acelasi sef i-a lasat mai usor pe muncitori si s-a axat mai mult pe contruirea unei baze solide. In ziua de astazi, conducatorii lasa in spate companii ruinate, angajati dezamagiti si investitori socati. Progresul este zero. Ce iti trebuie sa conduci o companie in aceste timpuri grele?

"Organizatiile din toata lumea se confrunta cu o piata foarte turbulenta, cereri mai multe de la actionari, investitori, clienti mult mai inteligenti si o tehnologie mereu in schimbare. Multe companii se restructureaza pentru a face fata schimbarii rapide. Succesul unora dintre ele se datoreaza in special conducerii, nu numai a celei din fruntea companiei, ci si a conducerii din randul angajatilor.

Conducatorul secolului 21

Dezvoltarea noilor calitati de lider impune mai mult decat putin antrenament. Schimbarea necesita o revolutie a felului de gandire a unui lider. Nu numai ca liderii de azi trebuie sa-si impartaseasca viziunea despre organizatie, ci mai mult trebuie sa inspire angajatii sa vada acelasi lucru.

Vizionarii trebuie sa fie si creativi. Sa poti convinge oamenii din jur sa-si elibereze creativitatea, este una dintre misiunile liderilor de maine. In acelasi timp, acesti vizionari creativi trebuie sa fie atenti la detalii cruciale care pot indica nevoia de schimbare pe parcurs.
Ken Miller, directorul de perfectionare a performantei al statului Missouri, a descoperit deja aceasta formula a succesului. Dupa ce si-a impartasit viziunea despre firma angajatilor, fiecare dintre acestia au sarit cu solutii, de la 12 la 1200 pe an mai exact.

"Am mobilizat oamenii si am perfectionat radical procesele/sistemele cheie in beneficiul angajatilor nostri", declara Miller. Noii conducatori trebuie sa aibe capacitatea de a atrage atentia asupra schimbarii, fara sa atraga prea multa atentia asupra lor insisi.

Documentarea la zi este un alt "must have" pentru liderii viitorului. Nu este bine ca acestia sa creada ca stiu toate informatiile care exista. Este o lume in permanenta schimbare si cu cat mai multa informatie stii si imparti cu altii, cu atat esti mai bun ca sef.

In final, sa fii lider in noul mileniu impune sa simti cand este momentul sa te retragi sau sa reinnoiesti. Conducerea este dificila si stresanta.

Liderii care conduc fara autoritate

Revolutia care are loc in varful companiilor trebuie sa se desfasoare si la nivele mai mic. Daca vrei sa fii un lider in viitor, trebuie sa inveti cateva abilitati inca de acum:

- Flexibilitate
- Perseverenta
- Creativitate
- Calea deschisa spre invatarea lucrurilor noi
- Atitudine de genul "Cum te pot ajuta?"
- Puterea de a trece peste stres si confuzie
- Lucru in echipa/parteneriat

Cand va veni timpul, vei avea abilitatile necesare pentru ati conduce compania in directia corecta.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un