Skip to article

Sase secrete ale punctualitatii

Sase secrete ale punctualitatii
Chiar daca este vorba despre o sedinta la munca, de un interviu sau de o intalnire, punctualitatea este un mesaj puternic de respect, maturitate si politete.

Unii dintre noi insa, nu pot ajunge la locul de intalnire in timp. Si chiar daca este usor de programat din timp, mesajul "voi intarzia" din telefon nu rezolva problema. Asa ca nu renunta la punctualitate. Exista trucuri pentru a ajunge la timp precum impunerea limitelor de timp mintale, ceasuri cu alarma si prieteni matinali si binevoitori.

Da ceasul inainte si crede-l

Daca esti mereu cu 10 minute mai tarziu, da-ti ceasul inainte ca sa ai impresia ca este mai tarziu. Dupa ce te obisnuiesti, vei fi in timp dupa ceasul altora, chiar daca dupa ceasul tau ai intarziat. Reprogrameaza-ti toate electronicele. Daca unul dintre acestea isi seteaza ceasul de pe internet, ignora-l.

Trebuie sa ai un singur calendar

Daca ai un calendar pentru munca , unul pentru treburi personale si unul pentru familie, transforma-le pe toate intr-unul singur. In acest fel nu vei programa doua lucruri la aceeasi ora sau data. Daca folosesti calendare digitale, sincronizeaza-le.

Planuieste si lucrurile minore

De obicei omitem sa calculam in timp lucrurile minore, fapt care duce la intarziere. Incearca sa-ti adaptezi agenda. Scrie programarile de astazi si lasa spatii goala intre ele- de exemplu: "Pranz: Masa cu Irina" (4 randuri goala), "1:30 p.m.: Intalnire cu Andra". In randurile goale scrie pregatirile si timpul de calatorie necesar pentru a ajunge la destinatie. Trebuie sa ma pregatesc pentru intalnirea de la 1:30: revizuiesc dosarele timp de 15 minute, deci trebuie sa ajung la 1:15. Pranzul se termina cu 10 minute inainte, deci trebuie sa plec la 1:05.

Exista nenumarate lucruri mici ignorate, precum spalatul pe dinti, impachetarea unor bagaje si asa mai departe.

Pregateste-te in avans

Daca ai o intalnire a doua zi dimineata, pregateste-te cu o seara inainte. De exemplu alege-ti hainele pe care le vei purta, astfel incat dimineata doar sa te imbraci si sa pleci.

Ofera-ti singura recompense

Planuieste sa ajungi mai devreme. Daca reusesti, recompenseaza-te singura cu ceva care iti place - o bautura sau un joc pe telefonul mobil. Recompensa este o motivatie bune, chiar daca vine de la propria persoana.

Roaga-ti un prieten sa te ajute

Pentru majoritatea intalnirilor importante, cum ar fi un interviu de job, roaga un prieten sa te ajute. Daca ai prieteni care se trezesc foarte devreme frecvent, spune-i sa te sune la o anumita ora pana raspunzi.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un